Dec 26, 2011

Terasa Ingin Menaip Sahaja

Assalamualaikum w.b.t dan salam Satu Dunia! (ayat sama jer tak berubah) Hahaha. Takde apa pun, cuma terasa nak menaip sebab dah jatuh sayang kat blog sendiri. Macam jiwang semacam je.

Rasa nak tulis pasal English Education bak kata Cikgu Usop Hot Fm.. Bukan apa mak aku dok bising dari dulu sampai sekarang sebab aku taknak guna English as one of my main writing language (tengok tu, dah poyo dah) Buktinya status Muka Buku pun aku banyak buat dalam BM. Bukan tak reti tapi malas. Bukan tak nak tapi rasa macam over sangat nak guna English jer sepanjang masa. Okey aku macam kolot kan tapi bagi aku English tu gunalah waktu ada kepentingan je. Bukan nak kata English tak penting langsung dan orang yang selalu guna English tu dah lupa asal usul. Tak, tak... English memang penting tapi masyarakat Malaysia selalu obses dengan English sampaikan lupa dengan BM sendiri. Bukti??

Dalam exam, English dapat A+ tapi BM dapat C+..

Takde niat nak menghina tau, cuma nak menegur.. Tak kisahlah nak guna English tapi jangan sampai tak kena tempat dan masa.. Lagipun tak belajar English tujuannya memang nak digunakan kan? Cuma janganlah sampai buang terus bahasa ibunda tu.

Untuk bonda tersayang, sorry mama anakmu ini memang ralat sikit nak guna English. Tapi insyaAllah, untuk belajar English tu sentiasa jadi keutamaan..





No comments: