Jan 29, 2012

A Letter To Athena

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Satu Dunia
Bicara ikhlas tapi telus dari Aqila Syahiena..

Entry kali nie pendek jer sebab tak manyak masa lohhhhh...!! Tapi nak jugak mencelah update blog. Itu sudah satu kemestian... Huhuhuhu.

Okey kali nie nak share satu sajak yang memang sudah buat aku JATUH CINTA dengan ayat dia.. Seriously memang tajam menusuk mencucuk-cucuk hah kat hati aku nie. Walaupun ayat dia simple tapi maksud dia dalam. Owhhh aku betul-betul terpikat kat sajak nie! Sajak nie aku amik dari belog Fakri Khairi, boleh click kat nama dia untuk kesahihan okey.. Cer baca, cer baca.. * Teresak-esak sebab feeling terlebih


mereka kata kan "tak perlu kau menunggu akan perkara yang tidak pasti"
kau kembali duduk menunggu dia

mereka bangkit dan cuba untuk mengheret kau dari bangku menunggu
kau berpegang erat pada bangku itu , "jangan lepaskan"

seorang pemuda menawarkan bantuan,
menawarkan sebuah kerusi yang tidak perlu kau duduk dan menunggu lagi

kau senyum
kau tetap kaku diatas bangku itu, menunggu dia

pemuda itu tersenyum, kagum

bertapa kuatnya kau berpegang pada janji yang telah kau ikrarkan dahulu

kau senyum

kau tetap kaku diatas bangku itu, menunggu dia 

sedangkan kau sendiri tidak pasti bilakah dia akan pulang 
samada dia akan pulang, atau tidak langsung 

kau senyum,
kau tetap kaku diatas bangku itu, menunggu dia 

ianya dipanggil setia.
jarang sekali untuk kita berjumpa dengannya
dia sangat beruntung mempunyai seorang penunggu yang setia seperti kau


See??? I told you.. Kalau korang takde rasa pape memang hati kering lah tu..
  

No comments: