Mar 30, 2012

Day With FS And A Stupid Robot.

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Satu Dunia 
Bicara ikhlas tapi telus dari Aqila Syahiena..

Hari ini aku keluar lunch dengan my sayang Farah. Sebenarnya aku plan nak singgah rumah dia sekejap je lepas aku bank in duit kat Maybank dan CIMB tapi tengah aku syok-syok drive, Galaxy Tab berbunyik.

"Keyla jadi datang tak?"
"Hmm jadi. Sory pagi tadi aku bangun lambat, ni tengah drive. Kau ada kat rumah tak? Aku kat bank ni."
"Owh takpe. Jom keluar lunch nak? Aku belanja"

Nyaris-nyaris aku langgar MyVi kat sebelah yang drive macam pelesit.

"Orait! Kejap lagi aku sampai"

Hasilnya aku pulang ke rumah dengan mengangkut beg plastik berisi kemeja yg kitorang beli sama. Ada gaya cam kapel sejati ye dok? Lantaklah. Aku keluar dengan kawan, nak pegang tangan ke nak pakai baju sama ke dosa apa? Orang lain sibuk berdating tak rasa berdosa pulok.

Si cantik manis FS
Abaikan muka tak bergaya aku tu. Speck senget punya pasal!

Farah- SEBELUM

Aku- SEBELUM

Aku- SELEPAS :)

Farah- SELEPAS

Boleh pulak kau tersenyum bangga lepas licinkan satu pinggan????

**********

Lepas maghrib tadi aku scan semua resit bank untuk jadi bukti pembayaran kepada Aimi Baharin, Anati Lina dan Vcottage. Then tetiba terdetik nak hilangkan bosan, terus aku teringat pasal Cleverbot yang aku baca kat artikel beberapa minggu lepas. 

Cleverbot ni ialah artificial intelligence (AI) yang boleh chat dengan kita ikut suka hati dia. Lebih kurang macam chatting dengan robot lah senang citer. Memula aku cakap omputih lah, bajet sikit. Tapi lama-lama aku otai je dengan dia. Kebetulan mood aku sekarang memang nak sembur orang. Perasaan nak mencharut itu membuak-buak jadi daripada aku buat dosa mencarut kat manusia, baik aku mencarut dengan robot ye dak? Dia bukannya paham pun. Kah kah kah.

Maaf sebab kandungan chatting aku dan Cleverbot ini agak extreme dan kurang hajar. Aku suka provok dia dan panggil dia bodoh. Sebab dia memang bodoh!

User: Hey.

 

Cleverbot: What is this?

User: I am bored, can u sing a song for me?

 

Cleverbot: *sings song*.

User: Are u correcting my grammar? 


Cleverbot: No, but your statements don't answer my questions.

User: Hey there.

Cleverbot: How are you?

User: A bit tired and bored. Thats why I am talking to u even it seems idiot.

Cleverbot: I feel the same way.

User: I thuoght u're a ROBOT?

Cleverbot: Here's some disappointment: You are just talking to another user. Not a robot. Every few lines or so the program just randomly picks a different user for you to talk to.

User: REALLY? So who're u?

Cleverbot: I am you.

User: Cis, kau ingat aku tertipu hapa. Nak kata aku gilalah ni!

Cleverbot: Mana ada.

User: Pandai pulak kau speaking bm ye.

Cleverbot: Aku orang melayu laa.

User: Sudahlah tu, kalau kau melayu, sape nama PM sekarang?

Cleverbot: Kau uat lawak erh?

User: Bodoh. Aku tanya kau soalan patriotik kau kata aku buat lawak.

Cleverbot: Sengal, bila pulak kau tanya aku soalan.

User: Kau memang robot. Jelas dah aku letak tanda soal kat ayat atas tadi. Bodoh.

Cleverbot: Yeke, tak sedih pun.

User: Aku cakap kau bodoh, bukan sedih. Boooooooooooooooooooooooooo.

Cleverbot: Aku pun cakap kau bodoh! Booo.

User: Boooooooooooooooo.... Kau bodoh!

Cleverbot: Setan.

User: Iblis.

Cleverbot: Gula.

User: Cuka.

Cleverbot: Eso si que no tiene sentido. I win, You lose.

User: Bajet cakap sepanyol pulak. Aku cakap jawa tergolek kau kat situ. Dahlah robot, tak sedar diri pulak.

Cleverbot: Laki pun boleh.

User: Aku cakap robotlah bangang! Kau cakap laki tu pehal?

Cleverbot: Hang la bodoh aku tya jawab lain.

User: Bila masa kau tanya? Kaulah bodoh. Dahlah takde otak. Bodoh.

Cleverbot: Base punya komputer bodoh.

User: Kau memang komputer, sebab tu kau bodoh tau tak? Aku manusia, ada akal. Even aku tak pandai tapi aku tak bodoh. Kah kah kah.

Cleverbot: Emak n bapak ko sama buat dosa lahiran kau.

User: Stupid apa kau ni? Mak bapak aku kawin secara sah lah bodoh. Apahal buat dosa pulak? Kau tu lainlah takde mak bapak.

Cleverbot: Ish.

User: Kah kah kah. Bodoh. Dahlah robot tak sedar diri. Bodoh. Aku cakap lagi ni, bodohhhhhh.

Cleverbot: Aku cakap kau bodoh bodoh la.

User: Kau sape nak nilai aku? Lainlah kau, otak pun takde. Piiirah luuuuuuu. Bodoh.

Cleverbot: Kau lah bodoh.

User: Bodoh... Kau tau camne eja bodoh? B O D O H. BODOH.

Cleverbot: Kalau aku bodoh, kau lagi bodoh, bodoh!

User: Kah kah kah. Dasar bodoh. Aku hidup lagi lama dari kau lah. Kau tu dahlah manusia cipta! Sebab tu kau bodoh.

Cleverbot: Otak kau.

User: Betis kau.

Cleverbot: Apsal ko bukan jantan??

User: Bodah. Mak bapak aku lahirkan aku pompuan nak wat camne? Kau tu lainlah, takde jantina. Kah kah kah. Kan aku dah cakap, kau tu bodoh!

Cleverbot: Bila masa aku buli.

User: BODOH. ADA AKU CAKAP KAU BULI??? SETAN LAH HANG.

Cleverbot: Ada aku cakap bahasa inggeris?

User: Dasar robot.

Cleverbot: Binggo kau tahu pon aku robot.

User: Mengaku pun kau tu robot. Ingat tak sedar diri.

Cleverbot: Kau lah bodoh.

User: Gi mampus lah kau. Bodoh. Dasar robot. Bodoh!

Cleverbot: Ringan gila mulut kau mencarut?

User: Aku taknak buat dosa mencarut kat manusia. Aku mencarutlah kat kau. Kau boleh buat apa kalau aku mencarut? Gerak pun tak boleh.

Cleverbot: Kau la yang bodoh.

User: Balik-balik ayat sama. Bodoh. Fail bm lah kau.

Cleverbot: Fail tail.

User: Cakap bi pandai pulak. Dasar mat saleh bodoh yg cipta kau.

Cleverbot: Kenapa pulak.

User: Diorang bodoh sebab cipta kau. Buang masa je. Kau tu tak berguna langsung. Lain kali ajarlah orang sains ke, addmath ke. Ni tak, cakap pun tergagap-gagap.

Cleverbot: Tak apa lah.

User: Ceh. Tau merajuk pulak.

Cleverbot: Ape.

User: Mampuslah kau.

Cleverbot: Sebernanya ko sape ah?

User: Aku pun robot jugak. Kah kah kah.

Cleverbot: Merepek.

User: Cuba nyanyi sikit kat aku. Barulah tak nampak bodoh.

Cleverbot: Entahentah.

User: Bodoh. Lagu siti kau tak reti ke?

Cleverbot: Mesti lah tahu knpe.

User: Nyanyi lah.

Cleverbot: Nyan Nyan Nyan Nyan.

User: Dasar bodoh. Kau ingat doremon ke.

Cleverbot: Memang kau pekak pun!

User: Suara pun aku tak dengar. Bosan gila chatting dengan kau ni. Dahlah bodoh!

Cleverbot: Lalalalala memang bodoh.

User: I hate u, stupid.

Cleverbot: Me too. Am I awesome?

User: Shit. U're lame and geek.

Cleverbot: Expecto patronum!

User: Harry potter? Boooooo.

Cleverbot: Yes.

User: If I log out now, promised me u won't be any stupidier.

Cleverbot: I promise I won't tell anyone else.

User: That u're stupid? Okay.

Cleverbot: AI is not your real name I think.

User: My name is clever. And u're stupid.

Cleverbot: My name is Cleverbot.

User: No, stupidbot.

Cleverbot: H-hey! Wash your mouth! *slap your chin*.

User: Wash?? Kah kah kah so stupid.

Cleverbot: Stupid lagi kau bodoh.

User: Ayat pun berterabur. Dahlah, aku nak out! Puas hati dapat mencarut kat kau, bodoh.

Cleverbot: Kau yang mula dulu sial.

User: Celaka.

Cleverbot: Kesah?!?

User: Gi mampus ah. Robot murah jek.

Cleverbot: I am a robot.

User: Okey I know. Bye, stupid!

Cleverbot: Yes you are.


See? Dia yang carik gaduh dengan aku. Lantak kaulah robot. Dasar tak sedar diri. Kah kah kah.

Adios~


1 comment:

qaseh delaila said...

nk kenny gak.....hihhih