May 14, 2012

36 Kebahagiaan Budak PASUM

Assalamualaikum dan Hye.

Aku dapat menda alah nie from one of senior kat PASUM. Bukan nak show off ye. Tapi aku rasa benda ini sangat lawak. Herot sikitlah bibir aku waktu membacanya kat fesbuk. Hahaha.


* * * * * * * * * * * *


Salam, adik-adik lepasan SPM yang dapat ASASI UM (PASUM).. Tengok ni, tahniah!! Anda adalah BATCH PASUM 12/13 and so on.

Ini adalah 36 sebab kenapa anda harus memilih PASUM dan perkara-perkara yang menarik tentang PASUM yang perlu anda tahu yaa.... (MEMANDANGKAN ANDA ADALAH BATCH KE-36 PASUM)


1. WiFi speed!!

2. Dua orang satu bilik dilengkapi WiFi yg membuatkan korang tak study (Ok ini boleh jadi alasan aku
taknak siapkan assignment nanti)

3. Kitorang TAKDE saman!!

4. Cafe kami murah!! (Maka dengan itu gemuklah aku..)

5. Rambut panjang bukan satu hal, nak karat pun takpe (What the--)

6. Lecture hall yang besar dan boleh mintak orang sign attendance

7. Bilik Tutorial ada Aircond, bukan kipas!! +WiFI

8. Midvalley bagaikan rumah kedua (Terbaik. Kempislah poket aku..)

9. Transport semua ada, jalan kaki je pergi Stesen Universiti

10. Lecturer kami cool dan memang terbaik dari LADANG!!

11. Tutor kami stylo!!

12. Demonstrator kitorang baik!! (ADA AKU KESAH???)

13. Library suhu bawah takat beku mcm kat oversi, dah takyah fly (Perli aku ke? Terasa sikit)


14. Kami ada Frenster, OAG, Diandra Arjunaidi, Forteen

15. Gym, Kolam Renang, Kayak semua ada!! (Tak minat. Coz aku tak suka bersenam hahaha)


16. Koperasi bukak dari 7 pagi sampai 3 pagi esoknya.. Nak tidur dalam koop pon boleh!

17. Nasi lemak PJ

18. Senang dapat soalan spot dari lecturer.. Mesej je.. Hahah

19. Tak payah jalan jauh-jauh, depan kolej ja tmpat belajar, kalau SEM 2 kelas start kul 9, kul 8.50 baru bgun tido, sempat lagi (Yes!)

20. Ada Kompleks Perdana Siswa

21. Dewan exam kami 5 stars (Aku kesah apa???? Tempat exam pun nak eksklusif ka??)


22. Pintu gate UM bukak 24 jam

23. Transport paling efisyen dalam KL. Nak pi pudu pon senang..

24. Pasar malam kerinchi setiap JUMAAT

25. KEM Motivasi Asasi

26. BUKIT SIMEN jadi tempat rekreasi dan release tension

27. Kitorang takde curfew/waktu larangan

28. KK12 ada tasik untuk campak orang waktu birthday (Hahaha.. Terbaik)


29. MALAM EMAS kitorang RM 100 at Hotel Istana

30. Amali kitorang 3 jam.. Jotter boleh tiru

31. Hostel kita macam apartment.. 9 tingkat tu...

32. Dari bangunan baru PASUM, boleh nmpak panorama KL yang sungguh memukau

33. Kalau nak order PIZZA, MCD, DOMINO guna delivery..kejap je dah sampai (Once again, GEMUKLAH AKU...)


34. Boleh ketuk pintu semua bilik, lepastu lari..

35. Kat sini ada kucing yg boleh terbang dari tingkat 5, 6, 7.. (Apakah???)


36. KAWAN-KAWAN KAT SANA SEMUA BAIK-BAIK... Nanti anda akan menghargai SAHABAT-SAHABAT anda..


 
* * * * * * * * * * * *

 
Aku ada satu lagi keseronokan. My ZooBand hahaha. Dorang ramai-ramai pakat nak carik aku kalau ada orang karokk lagu dangdut kat aspuri nanti =='

No comments: