May 23, 2012

Friendship's Vow

Assalamualaikum dan Hye.

All the best FS. KTT Sepang sangat bertuah kerana bakal memiliki anda sebagai pelajar persediaan untuk ke Mesir bagi medic. Dan MARA juga telah membuat pilihan yang bijak. Aku tumpang gembira dengan kejayaan kau. You're one lucky girl.

Mungkin semalam aku macam what the hell punya takde perasaan datang lepak rumah kau dan makan sambil baring atas katil main phone then at the end aku tidur satu jam lebih atas katil kau. Sedangkan waktu tu kau tak tidur pun sebab sibuk fikirkan barang apa yang perlu dibawa. Hewhew. Tapi malam semalam aku tak boleh tidur. Aku kata aku tidur pukul tiga pagi sebab tengok cerita hantu yang macam what the heck langsung tak seram. Actually aku tak boleh tidur bila aku refresh and reconnect balik semua momen-momen hitam manis pahit masin kelat payau kita sepanjang enam tahun. Eh tak, tipu. Kenangan dengan kau takde yang hitam pahit masin kelat payau segala. Mungkin ada, tapi bukan berpunca dari kau. Semestinya daripada aku yang tak lari daripada ke-kanakribena-an ini. Hewhew. Sukati kau je kan buat perbendaharaan kata baru.

What I'm trying to say is I got two double feelings about her getting into Mesir for further study. I'm happy for her. But at da same time I got one unnamed feeling that really affected my mood. One hollow inside. Aku tahu aku tak semestinya bersedih atas kegembiraan kawan aku. Oh how jahat I am. Sepatutnya aku gembira tak hengat dunia. Sepatutnya aku support dia dan sentiasa encouraged dia agar bersedia hadapi selangkah lagi dunia baru. Tapi fitrah manusia, mesti akan merasai kesedihan bila perpisahan itu datang. Dan kesedihan itu berganda bila dia merupakan insan yang kita sayang :')

Yes she is my best buddy. The sweetest and kindest girl I ever met. The one who was there by my side no matter waktu tu aku senang, susah atau sederhana. Sentiasa mengingatkan aku dengan keistimewaan diri yang ada dalam diri setiap insan. Menasihati dan dalam masa yang sama memujuk. Tak pernah menyakitkan hati aku. Seriously. Kalau kau sangka dalam dunia ini tidak wujud manusia yang tidak menyakitkan hati, kau salah. Boo kau salah. Aku dah jumpa manusia seumpama itu. 

Aku dah blurr tak tahu nak taip apa. Dalam letter yang aku bagi tu pun aku tak tulis banyak *Kemenda tak banyak, dua helai tu kau cakap tak banyak??* Tapi aku memang jarang luahkan isi hati sekarang. Face to face apatah lagi. Mungkin masa telah mengubah aku menjadi manusia yang super penyabar dan duper penyayang. Serta triple matang. Haha itu rekaan. Ok sambung. Aku tahu kalau aku tak tulis kat situ yang aku sayangkan kau pun mesti kau tahu kan kan? The way I appreciate people and loving them is simple. I care bout them :')

So here it is. Cis niat taknak buat entry panjang-panjang tapi dah berapa perenggan entah cuba kira. Tangan aku seriously hyperactive kalau dah masuk mood jiwang dan sastera yang bertakuk sejak hingusan lagi. T.T.. Ok I shall go now before I burst out thousands of words and make my blog much more lika a personal diary I wrote last two years. Hahaha lama gila doh tak ada diary sejak blog nih wujud. Teknologi merentas zaman. Fake diary yang public nak mati.


"I may not your good friend, but for me you are my greatest friend since I was born"

"We'll meet each other as two successful doctors and still can laugh happily at burger stall"


Motipp betul. Posing dalam toilet pulak kau.


"Kita berpisah bukan kerana benci, kita berpisah kerana kejayaan"


Well, this isn't goodbye. There's no goodbye in friendship. Perhaps we'll meet again five or six years afterwards. Till then, I love you. Always.

No comments: