May 2, 2012

Siapa Aqila Sebenarnya

Assalamualaikum. Kak Qila nak habaq sat.

Siapa Aqila sebenarnya? Mengapa begitu sukar untuk memahami beliau?

Tak boleh tahan intro aku. Heessshhh sudah-sudahlah entry mabuk dua hari lepas. Ignore je, time tu aku tengah down tahap menyembah bumi dah. Mencik lah nak ingat balik! Malu eden! Malu! Sampaikan terasa nak buat second blog jer untuk tempat aku merepek-repek then privatekan untuk aku seorang. Tahaaaaa.. Maka dengan itu jari ini akan bertambah hyperactive serta uncontrolled untuk melepaskan segala jenis mak nenek emosi yang aku ada.

Segala jenis mak nenek emosi? Standard lah tu. Kak Qila memang tak berjenis.

Peeps said woman are complicated enough. Well, it suits me. Thats why kedudukan perempuan begitu istimewa di mata Islam, tak gitu? I dont mind others said I'm a complicated person, or even a weirdo (coz my bertuah brother sometimes said that to me brrrr) It suits me.

I'm a Rhetorical Keyla. Even in my ID for English Camp last year said so. Mungkin juga bukan 'complicated' yang theyolls maksudkan itu sebenarnya hanya fikiran multidimensi? (Ah sudah! Kejadah apa pulak sampai multidimensi?) Fikiran multidimensi. Fikiran yang berbagai-bagai. Tak berjenis, tak statik. Mungkin jugak fikirang orang yang masih mencari identiti diri? <----- Semua pakat-pakat tunding jari kat aku. Slap my chin hard enough.

Tak salah cari identiti diri kan? Raised yr hands if korang pernah jumpa ramai manusia yang kenal siapa sebenarnya diri dia. In other terms, kenal yang sedalam-dalamnya. Zahir batin (Oh lalaaaa macam aneh bunyi frasa 'zahir batin' itu) But really, how many of us really knew our true self? Without doubting any misunderstands that peeps throw? Naaahh, mungkin ada tapi tak perasan. Mungkin juga mereka sangka mereka kenal siapa diri mereka even hakikatnya mereka je rasa camtu. Am I being a provocative?? Tak laaa, tak laaaa... Aku cuma berbahasa ikut apa yang aku rasa. Kalau salah sila betulkan, kalau betul sila renungkan.. Peace uh lala.... :b

For me, kalau ramai sangat orang yang kenal siapa diri mereka, kenapa setiap kali bila kita interbiu or baca apa-apa kenyataan surat khabar pasal budak rosak dadah ke hapa ke mesti theyolls akan kata "Saya buntu dengan hidup saya. Saya bosan, saya nak cuba benda baru" or "Saya tersilap langkah. Kawan saya yang pengaruh saya! Saya ingatkan dia nak tolong, rupanya dia nak dorong!" or whatsoever. Kalau kita betul-betul kenal siapa diri kita, kenapa bila orang tanya "Camne boleh jadi camni?" kita akan jawab "Entahlah. Saya pun tak tau kenapa saya buat camtu" Ok. Actually itu ayat baik. (I'm not an outgoing girl so my heads stucks in this house and I don't even know berita umum coz I hate newspapers) Senang cerita, aku tak reti bahasa-bahasa style yang cool-cool macam orang lain! Aku kan pelik! Abnormal!! <--- Emo pulak.. Hiksss.

Thats why aku kata tak ramai manusia yang kenal dengan diri dia. Even aku pun constantly selalu carik cara nak kenal diri aku. Buat personality quiz lah, face-to-face confession lah, baca balik diari lama dan other random stuffs.

I am random. I can be a very good listener. I can be a cheeky friends. I can be a nerdy students. I can be a loving girl (really? To WHO??) I can be a naggy sister. I can be a weirdo jimba. I can be a mumbling mom. I can be a sewel kawan. I can be an evil haters too, if you wish. I am random. Thats why aku tak pernah berjenis dalam berfikir. Bila aku tak berjenis dalam berfikir, mulalah orang cop aku COMPLICATED. Hmmmmpphhhhhh! <---- I folded my arms to my chest.

Aku complicated bukan kerana aku ada banyak personaliti. Tapi kerana aku suka berfikir pasal semua benda. Aku tak normal dalam berfikir, but my barins suits my head well you know. Aku bukanlah macam Jimmy Neutron, punya otak geliga besar gedabak. Kalau gitu aku nak pakai helmet pun tak pass! Apa kejadah genius tapi tak boleh pakai helmet???? Boooo Jimmy Neutron, booo... Toksahlah nak jadi genius sampai tahap dewa gitu, buat susah kau aje...

Yes aku tahu aku dah mual merepek merapu meraban.. Biarkan aku dalam keadaan begini.. Kerana aku masih ting tong dalam rencah asam dunia.. Kak Qila kenapa tangan tu hyperactive semacam jer taip benda pelik-pelik nie.. Biarlah.. Tangan aku, suka aku lah.. Ini negara demokrasi, taktaulah lepas Pilihanraya Umum nanti kot tukar dasar negara jadi republik.. Huh lantak koranglah, dah dua-tua pun nak bergaduh macam budak kecik.. Tak malu.. Nama je dah tua tapi otak sempit.. Sivik pun takde.. Gaduh guna media pulak.. Ingat aku bayar paper mahal-mahal tu nak baca drama politik korang tu je ke... Merosakkan pemikiran rakyat.. Bebudak kecik pun dah tau gaduh tumbuk-tumbuk pasal nak sokong parti mana.. Padahal hingus masih meleleh, bawak-bawaklah belajar camne nak gantikan atuk-atuk tua tak sedar diri tu in the future nanti.. Eh ehh kanapa Kak Qila masuk politik nie.. Tapi nak padam tak boleh.. Permanent liquid nih, takleh backspace dah!

# aku baru lepas jawab personality quiz-what makes you beautiful? (cheesy enough for you? wait until you see the answer :p)


Nothing can stop you from accomplishing wan you need or want to. You'll never give up if you believe wants right. Keep it up!

Uhlalaaaa.. Kembang.. Kembang...


No comments: