Jun 29, 2012

MUET and CHEM is TRY

Assalamualaikum. Salam Jumaat penuh barakah.


Juz now I got Biology lecture with Dr. Yusmin, Calculus tutorial with Mr. Iqbal and MUET class with super hillarious Dr John. Aku t aktahu kenapa tapi everytime aku tengok jadual then nampak ada MUET haritu, rasa eksaited kemain. Dr John is a simple yet entertained us in an educational way. Dia boleh bikin kelas dua jam yg supposedly mengantuk tahap gaban jadi macam tengok movie sambil makan bertih jagung. Ok popcorn.


Untuk MUET, kalau STPM students akan amik dan belajar selama setahun setengah. Matrik dengar cerita setahun. Tapi kat Pasum, silibus MUET dicomposed sampai jadi empat bulan je. EMPAT. Amatur macam aku memang supposedly akan bengkok tulang belakang. 


Semalam ada amali Chemist. Dalam bebanyak amali kat sini, Chemist yg paling horror bagi budak Pasum. Macam macam eksperimen complicated kena buat then semua itu kau perlu jalani SEORANG DIRI. Yeay tepuk tangan. Takde nak bergantung kat lab partner lagi dah. Lab coat pulak wajib pakai. Aduhai lab coat aku tu kalau pakai bawak pegi Alaska pun aku boleh mati kepanasan. Tebal dia, amik kau. Dah macam penebat haba. Tak bernafas ketiak aku. Peluh toksah cakap. Boleh bancuh buat milo lagi.



Tok ketua tok ketua awat muka bahagia sangat dapat gambar sebelah JLo tu???



Today is one of my classmates birthday. Annisa Qabila a.k.a Naruto. Fulamak ai budak nie dasat punya otaku. Layan Naruto beb. So tadi aku dan Nurin plan simple greetings for her and satu kelas nyanyi lagu standard happy birthday. Guess what? Dia touched kat situ. Comel je dia malu maluuuuu.


So Nisa, happy birthdayyyyyy! May Allah bless you for eternity and welcome to my friendship zone of life :)

No comments: