Jul 26, 2012

Cerita Jepun

Assalamualaikum.


Hanya terkenangkan zaman uniform sekolah


Dah lama sebenarnya entry nie tersimpan kat draft. Setiap kali aku nak sambung menaip, aku akan take a long time to type each words dan akan stop berkali-kali untuk tahan nafas sambil bayangkan perkataan yang sesuai untuk describe the whole scenes.


One short night. So short till I always wondering whether I'm just dreaming bout it or aku memang betul-betul dah buat kerja gila macam tu.


Never did such one crazy thing like that. Never came to my mind I would have a thought to do that. Even in my dream, I never got the guts to follow my heart and  leave every rational words my mind spoken.


Perhaps I read too many komik Jepun yang membuatkan aku terlebih determination untuk kejar apa yang hampir hilang. Till I lose my sanity. Yelah kot.


Kalau dah namanya menapak dari KL-Shah Alam malam-malam buta dan pulang semula awal subuh, tak ke insanity namanya?


Ini perkara paling ekstrem pernah aku buat, setakat inilah. Tapi lepas-lepas nie takde jaminan aku takkan buat lagi.


* * * * * * * * * *


( i )


Menapak dari UM ke pasar Kg Kerinchi dengan Dila, Hanum dan several boys geng audi.


" Kau serius? Harini jugak?"


Ha laaa. Hang ingat aku buat cerita gebang? Aku serius weh.


" Esok tak boleh? Ni dah nak malam, pastu camne kita nak balik? Kau jangan buat gila Qila, kau serius ke?"


Astaghfirullah. Budak nie ingat aku trolol ke dengan muka penuh nekad cam gini. Aku dah lama gila tak jalan Shah Alam cuci-cuci mata window shopping. Aku pergi sebab nak berjalan. Yes, nak berjalan. Berjalan je.


" Kau nekad habis ke ni? Aku on je kalau kau ajak. Tapi call dia dulu, takut datang sana dia takde. Dia jalan gi JJ malam nie kan? "


Tersenyum lebar aku dengar ayat persetujuan Dila. Terlompat di tepi jalan sambil Maddil pandang pelik kat aku. Dalam kepala dah terbayang syoknya berjalan malam-malam pusing JJ. Tengok baju. Tengok makanan. Tengok orang. Hmm, orang.


Tengok dia.


Truttt trutttt..


" Hello? Kenapa Qila? " Panggilan berjawab di sebelah sana.


" Hello. Malam nie aku turun Shah Alam. Jumpa aku kat sana ye. "


Letak gagang several minutes later. With a glory smile I myself couldn't hide it.


* * * * * * * * * *

( ii )


Aku dan Dila menapak turun dari bilik jam sembilan malam mencari teksi dengan penuh harapan untuk kejar masa. Harapan semoga sampai sana sebelum sebelas malam. Sampai ke KL Sentral kira-kira jam sepuluh. Sementara tunggu KTM KL Sentral-Port Klang sampai, aku dan Dila duduk menunggu di subway yang sesak. Berhimpit-himpit dan seriously panas waktu tu. Tapi bila aku genggam tangan sendiri, terasa sejuk semacam.


God, why can't I get rid of these feelings?


Perasaan ini memang kuat selama ini. Tapi aku sendiri tak paham kenapa malam tu lain macam kuatnya. Kalau aku nie gila tak penyabar plus tak pikir duit, dah lama aku cekau teksi sampai Shah Alam. Tak kuasa nak naik KTM bagai. Pokai tak pokai lain cerita. Tapi alhamdulillah aku masih ada sense of sanity walaupun dah tinggal suku.


" Dila, tu macam Raven je? Cer tengok. "


" Mana mana? " Tu haaaaaa.. Aku tuding jari kat arah sana then Dila berpaling.


Oh great. Memang dorang. Raven dan Azila.


It was like ' MATILAH AKU KALAU DORANG TANYA AKU NAK KEMANA MALAM NIE....!! '


A bundle of chit chat between three of them and I was standing static. Mencelah mana yang perlu dan lebih banyak tersenyum ketawa separuh-separuh. Separuh lagi aku melayang-layang fikirkan apa yang akan jadi the next hours.


Yeah after four months since amik result SPM. Peoples do changed right? Hope not.


" What the??? Qila are you serious???? Korang nie ada pape ke??????? "


Hah itu dia. Aku dah kata confirm terkejut beruk kalau dorang tau nie.


* * * * * * * * * *

( iii )


" Aku dah sampai. "


Elok je sebelum turun dari teksi, pakcik teksi tu tanya aku nak balik naik apa. I was like " Errr.. "


Sumpah baru aku teringat camne nak balik. Masa nak pergi kemain lagi redah harung semua benda asal sampai sana dengan selamat. Tapi bila pakcik tu dah start cakap pasal kes rogol lah culik lah etc, aku jadi kecut perut. Tambah-tambah tengok jam dah cecah sebelas lebih.


What the hell am I doing??


Travel KL-Shah Alam malam-malam buta semata-mata sebab ikutkan perasaan.


Tapi takkan aku nak tunjuk kat Dila yang aku pun sama cuak macam dia. Tipulah cakap aku tak takut waktu tu. Tapi nak patah balik memang dah takde masa. Buang duit, buang tenaga, buang masa, buang segala-galanya. 


Buang peluang.


" Hello, aku dah kat depan JJ nie. Kau balik nanti sekali dengan kitorang boleh? Aku tumpang tidur rumah Maman je. "


Lega bila orang di talian sebelah sana kata " Ok jangan risau. Nanti kau balik sekali dengan aku ".


" Err pakcik. Takpelah kitorang turun sini. Nanti kitorang balik sekali dengan kawan, tumpang tidur tempat dia. "


And here I am. Walking, with Dila beside me menuju ke pintu masuk JJ. Terus naik ke tingkat satu sebab dia kata dia sudah tunggu aku di sana.


Buat pertama kali aku rasa aku punya 'tunggu' selama dua tahun tu macam sangat bahagia.


* * * * * * * * * *

( iv )


" Sampai pun, ingatkan tak sampai tadi. "


I smiled. Yeah you donno what have we been through untuk sampai ke sini. Aku pandang Dila dan senyum, sebab cuma dia yang paham apa yang aku rasa waktu tu.


Several months, yet he still look the same as I saw last November. Masih dengan tracksuit dan t-shirt biru dia yang dah dua tahun aku nampak dia pakai. Rambut pun sama, masih serabai macam tak sikat. Muka pulak nampak sangat tak cukup tidur but his smile, yes his smile. Itu yang buat aku rasa gembira sebab sekurang-kurangnya dia sambut aku waktu tu dengan senyuman sama macam yang pernah aku nampak selama dua tahun aku kenal dia.


At that time, I supposed to " Weh lama gila tak jumpa kau! " or " Makin kurus kan aku sekarang? " or even " Kenapa aku asyik nampak kau pakai t-shirt sama je nie? "  etc etc. Tapi tak. Aku tak cakap camtu.


I tend to say nothing. 


Yeah I say it best when I say nothing at all. Cuma orang memang selalu tak paham bila kita tak terjemahkan dalam bentuk kata-kata.


" Terkejut aku waktu kau cakap kau nak datang. Dahlah dua orang je, risau betul aku. Jomlah tengok midnight movie. Kitorang tengok Spiderman. Meh aku teman beli tiket. Carik seat dekat sikit dengan kitorang. "


Dila and I looked at each other. She was grinning. I was smiling. Err, sort of lah kan walaupun senget sebelah.


An hour later, " Eh eh. Orang tu dah tido ke?? " Aku sendiri tak sedar bila aku tertidur.


* * * * * * * * * *

(v)


" Nak balik naik apa nie? "


" Haha. Sorylah Qila, malam-malam camnie mana ada teksi. Kita jalan kaki je tau. Bolehlah tahan jauh dia.. "


Are you kidding me?


Huh.


Selamat sudah aku dan Dila menapak merentas highway sepanjang lima kilometer jam tiga setengah pagi.


" Assalamualaikum... Maman oh Maman.. "


* * * * * * * * * *

(vi)


" Nak makan jomlah. Aku temankan kau makan kat kedai. Kau lapar kan? " Dengar je perkataan makan, mata aku bling bling.


Aku berusaha memujuk Dila yang mata dah tinggal suku terbukak untuk temankan aku turun kedai mamak jam empat pagi. Ikutkan akal yang tak waras, aku selimutkan je budak nie biar tidur terus then aku turun makan dengan orang tu. Tapi hey, bear in mind ok. Cukuplah kegilaan kau sampai di situ saja. Perasaan jangan diikutkan sangat.


Jam lima setengah pagi selepas itu.


" Bye bye.. Gudnight! Eh tak, gud morning! " Terus dia lari naik rumah dia. Aku balas balik ucapan itu dan terus tutup pintu. Senyum lagi.


Text message received : Salam, esok pagi jangan lupa kejut aku. Sebelum balik bagitau dulu :)


Macam apa entah kan kalau aku kata aku tak boleh tidur pagi tu. Selama ini tidur aku lena walaupun dia jauh dari aku. Tapi pagi itu aku tak boleh lelapkan mata langsung walaupun kaki Dila asyik menyepak aku di kala dia lena dibuai mimpi.


Tak boleh tidur bila bayangkan betapa dekatnya aku dengan dia pagi itu. Hanya selang beberapa meter.


Ah sudah. Setitis. Dua titis. Bertitis-titis.


* * * * * * * * * *

(vii)


" Qila, Dila, teksi aku dah sampai! "


Dalam kemamaian akibat tak tidur malam, aku sarung jeans dan tudung yang tak bertukar. Mandi pun tidak, terus grab baju Maman satu. Dila terkocoh-kocoh gosok gigi dan tukar baju. Terasa macam gadis-gadis setinggan kami ini. Tak mandi pagi.


Aku call banyak kali tak berangkat. Hmm tidur mati mungkin. Selepas semalaman aku membuli dia temankan aku makan nasik goreng sampai lima setengah pagi. 


Kali keempat aku call, baru berangkat. Suara bangun tidur. Sayangnya waktu itu aku baru lepas tutup pintu teksi sebab Maman kena cepat ke KL Sentral untuk terus balik rumah. Kalau aku buat tindakan drastik lari keluar dan terus naik ke pintu rumah Nombor 10 (mungkin, tak pasti) ketuk pintu dan ajak dia keluar sarapan sama-sama lalu ikut dia pulang ke Teluk Intan boleh juga. Ya kalau ikut kepala fantasi aku memang boleh. Tapi aku perlu rasional. Ya, aku perlu merasionalkan diri yang sudah tiga suku sejak malam tadi.


Tutup pintu teksi, turun di stesen KTM Padang Jawa dan terus ke KL Sentral. Hantar Maman pulang, naik LRT ke stesen Universiti dan terus amik bas ke UM. Tanpa menoleh ke belakang untuk elakkan rasa ingin berpatah balik.


Sayonara daisukina hito.


Saranghaeyo in silence.


We'll meet again. Maybe.

* * * * * * * * * *


Haah aku gila. Ya aku memang ikutkan perasaan waktu itu. Dan aku macam ada a lil bit sense of regret. Aku menyesal tapi tak menyesal pun ada gak. 


My heart says YES. My iman says NO.


Astaghfirullah.


Inilah nasib one-side-hand love. Hahaha :')


Dan aku tak salahkan dia kerana aku sendiri tak pernah bagitau apa-apa. Let the heart speak the loudest.


Ya aku berusaha. Tapi Allah yang lebih tahu akan jawapannya suatu hari nanti. I'll make sure I'll be prepared when that time comes. InsyaAllah.


Till then, saranghaeyo in silence again.




Jul 25, 2012

Yang Baru

Assalamualaikum. Salam Ramadan.


Bila ada di tempat baru, kau perlu buka sedikit ruang hati untuk terima insan baru. Itu bukan menggantikan sesiapa namanya. Kau hanya perlu besarkan sedikit hati kau untuk tempatkan orang baru. Yang lama tetap di situ. Kau tidak boleh terus-terusan menolak orang baru hanya kerana ingin kekalkan keistimewaan tempat orang lama.


Baru atau lama, dalam hati tetap ada sayang.


Sabrini Abbas

Marsya Nasyirra

Nur Afiqah Irza, JLo Syahiena, Nurin Nadzlah, Marsya

Adillah Farhana, JLo Syahiena (lol), Hajar, Syahirah Nadiah, Farah Nadiah

Syaza Fatini, Nurin Nadzlah, Jlo Syahiena (lol)

R1 Hotties

Bebudak tak cukup umur

Kamonlah, tak chill hidup tanpa orang-orang baru.


In terms of friends lah kan. Hahaha :')


Saranghaeyo guys.


Jul 24, 2012

Langit Dan Bintang

Assalamualaikum. Salam Ramadan.







" Ok takpe, just wait and see. Ada lagi sembilan tahun kan? "

Saranghaeyo in silence.

Aku = Biadap?

Assalamualaikum. Salam Ramadan.


Kasar ke kalau pakai kata ganti nama diri 'aku' dalam blog sendiri? Sebab ada orang kata, bukan kita sorang je akan baca blog sendiri. Macam-macam peringkat umur boleh bukak url blog kita dan baca. 


Ada orang kata, kalau pakai 'aku' kita dikira biadap dan kurang ajar.


Itu orang katalah kan. 


Bagi aku, its simple. Aku berblog kerana nak tuliskan perkara yang aku nak ingat. So, my theme for blogging is personal. Kalau dah namanya personal, suka hatilah nak pakai kata ganti nama diri apa kan. Sebab aku tak mengharapkan orang baca pun. This blog is officially mine, err sort of lah kan. 


We cannot judge people for who they are in Facebook or in blog (didn't mention Twitter coz I don't have one, and don't wanna have one. Donno where the fun is) People tend to wear different kind of masks when there're in cyber. Yeah kau pasti sudah lihat macam ini.




Maaf, takde niat nak condemn atau kutuk mana-mana pihak.


My point is, kadang kala kita mungkin sangka si polan tu begini begini bla bla bla tapi sebenarnya bila kita jumpa dia di alam nyata, beliau jauh berbeza daripada apa yang kita sangkakan.


Maaf kalau ada khilaf. Tak tahulah kalau aku sorang je yang pernah alami benda nie, atau aku sememangnya selalu judge orang sebelum tau hal sebenarnya.


Wallahualam. Tak paham dengan diri sendiri dan tak berapa nak paham jugak amenda yang aku mengarut kat entry nie.


Jul 22, 2012

Eighteenth Birthday

Assalamualaikum. And Salam of second day in Ramadan.


Already eighteen. Alhamdulillah.


Oh and this is pavlova :)

I tend to sangat suka makan cheese cake tapi sejak aku merasa pavlova yang mak aku order dari kawan dia, aku terus jatuh cinta pada manisan ini. Sedap tahap infinity.


Err sekarang nie pavlova tu dah tinggal suku. Eheh.




You might never know, but its okay.

Saranghaeyo in silence.

Jul 21, 2012

A Lonely September - Plain White T's

Assalamualaikum.

This is one nice song. Like it for the first time it came to my ears.

Or maybe heart? Hahaha :')


                       

Lapan Belas

Assalamualaikum. Salam Ramadan Al-Mubarak.

Aku keep on writing, spilling and throwing rubbish at my blog simply because I wanna smile and laugh when I open this blog a few years later. Or maybe a few decades later (sekarang zaman IT, entah-entah zaman Najwa Latep jadi nenek pun nanti aku masih berblogging update status pasal cucu kencing dalam seluar)

I tend to spill everything that I felt before to the closest person I saw whenever I wanna say somehing, or random thing. Hihi. Tapi kan itu zaman dulu-dulu. Sekarang aku tend to simpan sendiri and only spill out part of anything that I felt. Yah mungkin pertambahan usia menjadi catalyst aku berfikiran agak matang. Mungkin.

Umur bakal menginjak ke angka lapan belas. Bermakna sudah hampir lapan belas tahun aku hidup selepas struggling melawan segala jenis bakal-bakal lawyer, engineer, jutawan, ahli politik atau mungkin juga mat-mat gian waktu aku berenang dan bersenang-lenang makan semua makanan yang mak aku telan selama sembilan bulan dalam dunia rahim. Lawan bakal-bakal doktor? Hahaha.

Tapi cukup ke blog nie untuk tampung segala jenis cerita yang aku dah create sepanjang kedewasaan ini? 

Mestilah tak kan. It was like killing myself untuk update blog sejam sekali. Ben Ashaari pun kalah kalau gitu. Takkan lah aku nak post pasal pagi tadi aku mandi tak syampu rambut sebab dah lambat or aku dah makan makanan yang sama je since duduk UM nie takpun I'm sleeping for twelve hours non-stop oh tidak. Pandai je aku mention bad sides of me kan.

My point is, aku mungkin akan tersenyum sambil tutup muka sensorang bila aku baca balik older entries aku nanti tapi tak semua tercatat kat situ kan? Cause we shouldn't cry for something towards something.

We should cry, spill, throw and muttered all the story to the only one who create all the something.

Our God. Allah.

May Allah bless all of us now and hereafter. Peace and Salam :)

I'm missing my school uniform actually. Sob sobssss :'(

Cerita Jepun

Assalamualaikum.

Aku buat kerja gila on half twelve and thirteen July yang lalu. Aku ada tulis entry pasal event ini tapi dah berhari-hari stuck tak terpublish. Stuck bukan sebab internet connection. Tapi sebab hati aku yang stuck untuk taip apa yang aku rasa.

It is hard to define your feelings. Ya ya I means feelings itu.

A few days later I was shocked when Dila wrote an entry bout my cerita jepun. Why cerita jepun? Hahaha. Sebab dia kata determination aku sebijik macam pompuan Jepun dalam komik.

Willing to run and chase for something that nearly gone and unreachable.

Here it goes.


* * * * * * * * * * *



it has been a while, and got tonnes of things play in my mind that i dont really sure what the heck am i think.


'dilla, jom pergi shah alam jomjom'



insane! thats the first thing that ever crossed in my mind when she popped out with that unthinkable idea. i had never realize what love really mean and does to some people like her, but i do realize something, love DO drive someone crazy.



gila tak gila dalam satu malam berulang alik dari kl-shah alam semata mata sebab perasaan? kalau memang nak ikutkan fikiran aku yang waras ni, memang aku dah awal awal kata tak, tapi bila tengok muka bersungguh dia nak jayakan plan yang tagkap muat tu, i decided to be a part of the-tangkap-muat game. yes, its not even a game pun, but to make it sound a lil bit interesting, i think i should just call it a game as it happen in just a blink of an eye. sedar sedar pagi aku dah ada dekat um. tak ke gila? aku kagum gila dengan determination gadis jepun dia yang pertama kali sebenarnya berlaku dalam hidup aku. kinda awesome though. kalau aku dapat lukis balik semua benda yang dah jadi plus hiperbola sikit ruparupa watak sedia ada jadi macam komik jepun, serius cerita diorang memang sama.




this is not her for sure. haha


sebagai kawan yang menyaksikan kisah korang dengan mata kepala aku sendiri, aku memang harap everything gonna end in a good way. 9 years to go, yes i know its kinda a long time, but hey, jodoh pertemuan semua kan ditangan tuhan. i know you'll always pray the best, and one thing for sure girls, dont lose yourself if one day thing happen just not on your way, bukan doakan sad ending ke apa, tapi kita still kena fikir every possibilities kan? and aku akan selalu doakan kau akan dapat apa yang kau impikan. im happy to see you happy, yes i do sis. cause you're my friend. and friend doesnt let their friend alone kan? sorry lah babe tulis cerita pasal kau. but seriously, ive never expected that we gonna work that plan, but its awesome anyway :)




* * * * * * * * * *


Yes, love DO turn someone blind and crazy.

Which I hate most.

Thank you Dila for define a synopsis of my own story. Ya my very own story, not our story.

Hahaha ;')

Jul 20, 2012

Classmates

Assalamualaikum.

Kalau kat kolej, aku online pakai tab. Everytime I wanna upload some pictures into this blog I'm gonna end up shouting and fear up my roommate. Hahaha.


R1 group :)

These are my classmates. Hillarious and exciting. Juga agak membangangkan kadang kala terutamanya apabila sampai part menegur eye bag yang obvious kat mata aku. Hahaha.








There's one part yang paling best kat Pasum nie. Especially Friday evening.


Teheeeeeeeeeeeeeeeee ;D

Jul 14, 2012

He Loves Me

Assalamualaikum.


Allah had gave me nothing that I wished for this few months. I asked in du'a for MARA, He didn't gave me. I asked for my best friend Farah Syairah to accompany me here, He didn't gave me too. Recently I asked for a good marks in my Physics quiz, and He gave me zero. I tend to felt a lil bit upset with myself and doubting things.


The moment when I felt He no longer loves me, He didin't allow me to feel that way. 


Such an irony when I realize I got so many things here. Things that I never asked but He, The Most Merciful gave me.


He gave me the chance to eat apam aiskrim that I always looking for these few years. He gave me lots and lots of good friends here, who willing to encourage and support me when I need them. Especially my dearest Adillah Farhana. He gave me a roommate that helps me in my study, and entertained me in the most hillarious way. That is one fellow Zakiah Hanum Hussein. He gave me a chance to grow up, be a better person and move on from my past.


Here's another irony.


He also gave me a chance to make so many sins. So many till I felt I'm no longer myself. So many sins, yet at the end I'll regret it and He will lead me to the right path again. He'll made me wanna have Him in my heart again.


Allah loves us. The only one whom will always heard our heart story and gave us chances to love Him more and more, each days. Grateful because Allah gave me these unpleasant feelings of doing such sins within this month. 


When you love someone and it tend to grow up a distance between you and Allah, leave it. If the love that you got makes you upset and full of questions, forget it. Leave it to Allah. When you leave someone for Allah, He'll replace it with someone better, or maybe the best.


After all, Allah loves us. Yes, He do and forever will do. 

Jul 13, 2012

Kata Orang

Assalamualaikum. 

Kebusyan. Kalah Menteri Pertahanan.

" Ecewahhh mentang mentang dah kat Pasum sekarang, kemain lagi dia. "

" Bahagia betul aku tengok hidup kau kat sana. "

" Alah nak risau pemendanya? Kau dah kat sana, tempat budak pandai tuu. Of course lah kacang je kau nak score four flat. "

Nie aku kecik hati kalau hangpa kata lagu nu. Hangpa ingat hidup tu selamanya bahagia kah? Hangpa dok kata aku pandailah apalah. Sekali dua aku senyum ja. Kalau dah seploh orang mai, seploh seploh kata lagu nu, mana aku tak kerut muka?

Aku mai sini dengan menggalas beban harapan mak ayah. Buleh senget bahu aku angkat beban nie. Lagi lagi bila aku kena rijek dgn Mara. Dah sini ajalah tempat aku. Suka tak suka, susah tak susah aku kena terima. Down camna pun aku kat sini bila dikelilingi bebudak pandai nak mampuih, aku tetap kena teruskan setahun kat sini.

Kalau hangpa dok kata aku pandai lah, senang score lah apalah, hangpa salah senanya.  

Bila dah sampai sini, orang tak tanya pun SPM hangpa tu berapa. Hangpa pulunlah straight A plus ka orang tak pandang hangpa pun. Kat sini, semuanya mula dari awal. Semua sama level kata omputih. Hangpa tak caya? Mai aku buktikan.

" Nie markah test Physics awak minggu lepas. Kalau ada sesiapa yg dapat lima kebawah tu, memang ada masalah lah dengan pemahaman awak. Baik awak fahamkan betul betul topik nie sebelum awak menyesal final exam nanti. "

" Nah Qila kertas kau. "

Damn. 


* * * * * * * * * * * *


Sehebat manapun orang tu (tak merujuk kat aku) tetap ada kelemahannya. Tak semua benda perfect. Kalau dah pandai tu (tak merujuk kat aku) selamanya pandai. Tak weh, tak.



0/10


Jul 6, 2012

Finally

Assalamualaikum.


On the way turun dari bilik audi, aku nampak seekor kucing comel lote dan aku angkat sekejap. Then aku letak balik. 


" Nie nak bawak pegi lecture ke? "


" Taklah. Nak bedah. " Control Qila, control.. Toksah terkejut babun.


" Haha. Owh petang nie ada lab bio ye? " Member MTD lain dah gelakkan aku.


" Haah " 


Trollface. Yeah.


* * * * * * * * * * * *


" Kau asal nie Qila? Demam ke? Eh jangan kata sebab dia tegur kau tadi, kau demam? "


Janganlah kantoikan aku Hanum oi.

Jul 3, 2012

Malu Sendiri

Assalamualaikum. Mood takde mood.


Aku : " Dila aku tension! Pening seh kepala aku kerusi nie asyik goyang goyang je. Beragaklah mamat nie pun nak goyang kaki kuat kuat! " - Menjeling maut kat mamat kerusi sebelah

Dila : " Kau marahlah dia suruh stop. "

Aku : " Eh cukup cukuplah aku dah sembur budak laki semalam tu. Tak memasal kena cop garang. "

Dila : .......... - Takde respon. Fineeeeee.

Aku : Membebel bebel dalam bahasa slow tune yg tak difahami.


Gedebukkkkkkkk!!! Pencil box berbulu cap pink aku jatuh celah kerusi aku dan mamat goyang kaki mintak kaki.


" Eh takpe. Biar saya kutip. Nah. Takpe takpe tak kisah pun. Eh ada lagi? Oh nah. Ada lagi kat celah kaki? Sory sory, nah amik. Takpe tak kisah pun. "

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


- Be rational. Jangan sampai anda malu sendiri

Jul 2, 2012

Plastik

Assalamualaikum. Saturday is superlepak day.

Disebabkan hari ni mak Hanum nak datang, maka aku dan dia yang stay up sampai pukul empat pagi malam tadi terpaksa bangun jugak pukul sebelas walaupun mata begitu mendesak untuk terus tertutup dan mimpi terhenti pad a bab kesebelas. Ala ala drama indon punya sinetron.

Hasilnya, dua orang anak dara millenium yang agak hipokrit pun mula bertungkus lumus membanting tulang mengemas bilik agar satu kutil habuk pun tarak. Semuanya dilakukan agar first impression beliau ialah:

Ya rabbi ya karim.. Rajin betul budak budak ni mengemas. Siap hias pintu dgn kertas kaler kaler lagi. Eh eh apa ni? Amboooooooiiiiii bukan main lagi tampal tampal gambar kat meja belajar ye. Sejuk hati mak tengok korang ingat keluarga masing masing..


Teeeeettttttttt. Segala visual yg makcik lihat tu diusahakan sejam lepas.



Boys, kalau nampak pintu kaler kaler dari blok korang tu
silalah fahami ini bilik Aqila Syahiena dan Zakiah Hanum.



Ingatkan dah kemas baik punya bersih, mak dia pujilah sikit kerajinan kitorang nie.

Eh bersihnya bilik? Pagi tadi acik call suruh bangun dua dua tak angkat. Hah bangun lambat lah tu! Subuh pukul berapa entah anak dara dua orang nie. Eh eh tu kenapa banyak sangat baju bertimbun kat dalam bakul baju tu? Nie barapa minggu tak basuh ni? 


Ok foine makcik. Foineeeeeee.