Jul 24, 2012

Aku = Biadap?

Assalamualaikum. Salam Ramadan.


Kasar ke kalau pakai kata ganti nama diri 'aku' dalam blog sendiri? Sebab ada orang kata, bukan kita sorang je akan baca blog sendiri. Macam-macam peringkat umur boleh bukak url blog kita dan baca. 


Ada orang kata, kalau pakai 'aku' kita dikira biadap dan kurang ajar.


Itu orang katalah kan. 


Bagi aku, its simple. Aku berblog kerana nak tuliskan perkara yang aku nak ingat. So, my theme for blogging is personal. Kalau dah namanya personal, suka hatilah nak pakai kata ganti nama diri apa kan. Sebab aku tak mengharapkan orang baca pun. This blog is officially mine, err sort of lah kan. 


We cannot judge people for who they are in Facebook or in blog (didn't mention Twitter coz I don't have one, and don't wanna have one. Donno where the fun is) People tend to wear different kind of masks when there're in cyber. Yeah kau pasti sudah lihat macam ini.




Maaf, takde niat nak condemn atau kutuk mana-mana pihak.


My point is, kadang kala kita mungkin sangka si polan tu begini begini bla bla bla tapi sebenarnya bila kita jumpa dia di alam nyata, beliau jauh berbeza daripada apa yang kita sangkakan.


Maaf kalau ada khilaf. Tak tahulah kalau aku sorang je yang pernah alami benda nie, atau aku sememangnya selalu judge orang sebelum tau hal sebenarnya.


Wallahualam. Tak paham dengan diri sendiri dan tak berapa nak paham jugak amenda yang aku mengarut kat entry nie.


No comments: