Jul 21, 2012

Cerita Jepun

Assalamualaikum.

Aku buat kerja gila on half twelve and thirteen July yang lalu. Aku ada tulis entry pasal event ini tapi dah berhari-hari stuck tak terpublish. Stuck bukan sebab internet connection. Tapi sebab hati aku yang stuck untuk taip apa yang aku rasa.

It is hard to define your feelings. Ya ya I means feelings itu.

A few days later I was shocked when Dila wrote an entry bout my cerita jepun. Why cerita jepun? Hahaha. Sebab dia kata determination aku sebijik macam pompuan Jepun dalam komik.

Willing to run and chase for something that nearly gone and unreachable.

Here it goes.


* * * * * * * * * * *



it has been a while, and got tonnes of things play in my mind that i dont really sure what the heck am i think.


'dilla, jom pergi shah alam jomjom'



insane! thats the first thing that ever crossed in my mind when she popped out with that unthinkable idea. i had never realize what love really mean and does to some people like her, but i do realize something, love DO drive someone crazy.



gila tak gila dalam satu malam berulang alik dari kl-shah alam semata mata sebab perasaan? kalau memang nak ikutkan fikiran aku yang waras ni, memang aku dah awal awal kata tak, tapi bila tengok muka bersungguh dia nak jayakan plan yang tagkap muat tu, i decided to be a part of the-tangkap-muat game. yes, its not even a game pun, but to make it sound a lil bit interesting, i think i should just call it a game as it happen in just a blink of an eye. sedar sedar pagi aku dah ada dekat um. tak ke gila? aku kagum gila dengan determination gadis jepun dia yang pertama kali sebenarnya berlaku dalam hidup aku. kinda awesome though. kalau aku dapat lukis balik semua benda yang dah jadi plus hiperbola sikit ruparupa watak sedia ada jadi macam komik jepun, serius cerita diorang memang sama.




this is not her for sure. haha


sebagai kawan yang menyaksikan kisah korang dengan mata kepala aku sendiri, aku memang harap everything gonna end in a good way. 9 years to go, yes i know its kinda a long time, but hey, jodoh pertemuan semua kan ditangan tuhan. i know you'll always pray the best, and one thing for sure girls, dont lose yourself if one day thing happen just not on your way, bukan doakan sad ending ke apa, tapi kita still kena fikir every possibilities kan? and aku akan selalu doakan kau akan dapat apa yang kau impikan. im happy to see you happy, yes i do sis. cause you're my friend. and friend doesnt let their friend alone kan? sorry lah babe tulis cerita pasal kau. but seriously, ive never expected that we gonna work that plan, but its awesome anyway :)




* * * * * * * * * *


Yes, love DO turn someone blind and crazy.

Which I hate most.

Thank you Dila for define a synopsis of my own story. Ya my very own story, not our story.

Hahaha ;')

No comments: