Jul 21, 2012

Lapan Belas

Assalamualaikum. Salam Ramadan Al-Mubarak.

Aku keep on writing, spilling and throwing rubbish at my blog simply because I wanna smile and laugh when I open this blog a few years later. Or maybe a few decades later (sekarang zaman IT, entah-entah zaman Najwa Latep jadi nenek pun nanti aku masih berblogging update status pasal cucu kencing dalam seluar)

I tend to spill everything that I felt before to the closest person I saw whenever I wanna say somehing, or random thing. Hihi. Tapi kan itu zaman dulu-dulu. Sekarang aku tend to simpan sendiri and only spill out part of anything that I felt. Yah mungkin pertambahan usia menjadi catalyst aku berfikiran agak matang. Mungkin.

Umur bakal menginjak ke angka lapan belas. Bermakna sudah hampir lapan belas tahun aku hidup selepas struggling melawan segala jenis bakal-bakal lawyer, engineer, jutawan, ahli politik atau mungkin juga mat-mat gian waktu aku berenang dan bersenang-lenang makan semua makanan yang mak aku telan selama sembilan bulan dalam dunia rahim. Lawan bakal-bakal doktor? Hahaha.

Tapi cukup ke blog nie untuk tampung segala jenis cerita yang aku dah create sepanjang kedewasaan ini? 

Mestilah tak kan. It was like killing myself untuk update blog sejam sekali. Ben Ashaari pun kalah kalau gitu. Takkan lah aku nak post pasal pagi tadi aku mandi tak syampu rambut sebab dah lambat or aku dah makan makanan yang sama je since duduk UM nie takpun I'm sleeping for twelve hours non-stop oh tidak. Pandai je aku mention bad sides of me kan.

My point is, aku mungkin akan tersenyum sambil tutup muka sensorang bila aku baca balik older entries aku nanti tapi tak semua tercatat kat situ kan? Cause we shouldn't cry for something towards something.

We should cry, spill, throw and muttered all the story to the only one who create all the something.

Our God. Allah.

May Allah bless all of us now and hereafter. Peace and Salam :)

I'm missing my school uniform actually. Sob sobssss :'(

No comments: