Aug 24, 2012

Random Lyrics

Assalamualaikum. Alhamdulillah ada masa nak type entry.


These are just random lyrics from random songs I love to hear. Sitting here on my chair, I wonder how these lyrics can be so deep and implies so many literal meanings with it.


Jiwang ye dak? Ekekekeke :P


The Script - The Man Who Can't Be Moved



"... Cause if one day you wake up and find that you're missing me
And your heart starts to wonder where on this earth I could be
Thinkin maybe you'll come back here to the place that we'd meet
And you'll see me waiting for you on the corner of the street
So I'm not moving, I'm not moving ..."


Jonas Brother - Sorry (Accidentally I loved this song --')


"... Filled with sorrow, filled with pain 
Knowing that I am to blame 
For leavin' your heart out in the rain 
And I know your gonna walk away 
Leave me with the price to pay  ..."


Rascal Flats - What Hurt The Most


"... I can take the rain on the roof of this empty house
That don’t bother me
I can take a few tears now and then and just let them out
I’m not afraid to cry every once in a while
Even though going on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I’m ok
But that’s not what gets me ..."


Coldplay - Fix You


"... And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth ..."


Enrique Iglesias - Do You Know


"... If birds flying south is a sign of changes
At least you can predict this every year.
Love, you never know the minute it ends suddenly
I can't get it to speak
Maybe finding all the things it took to save us
I could fix the pain that bleeds inside of me
Look in your eyes to see something about me
I'm standing on the edge and I don't know what else to give ..."


I tend to love Malay songs also. Macam Sofaz, Spider, Ruffedge.. Tapi Najwa Letop memang taklah kan --'


Tapi instead of all these songs, ada satu lagu yang aku memang tak boleh nak terima dalam kepala. 


Forteen - Berdua Bersatu


"... Jika denganmu salah ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut ku sanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu ..."


Pfftttt!


Me and Le cousin. During our open house just now :)

Aug 23, 2012

Please

Assalamualaikum.


Aku pasti aku bukan satu-satunya manusia di muka bumi ini yang pernah merasakan hidup ini meaningless buat sementara waktu. Kadang kadang aku duduk termenung kat tepi katil atau berangan kosong pun aku akan merasakan perasaan itu. Bukannya aku tak tau apa sebab musabab jadi begitu pun. Aku tau je sebenarnya. Tapi yeah, manusia mana nak mengaku perkara pahit walaupun itu satu kebenaran.


Hidup aku tak sempurna, macam semua manusia lain kat dunia ini.


Aku tahu dan aku sedar. Bila aku baca balik post post lama aku kat blog nie, aku sedar satu menda.


How times changed ME.


Aku sedar aku tak macam dulu lagi. And yeah, I spent most of my times now thinking of what I’ve done to myself. How deep the damaged are. How incompatible I am when it comes to good manners and good exemplary of Muslimah.


I’m nothing but just an ordinary human being. Living in this world with no sense of realizing what I was gonna end up with. 


I guess a theory I read somewhere on the internet is true. About being eighteen and we’re trying to fit ourselves with new things. Things we’re never consider of.


Sejak dua menjak aku berada kat UM, aku sangka aku dah cukup semuanya. Aku sangka bila aku dah dapat penuhi kehendak sendiri  yakni shopping tak tentu hala, jalan sana sini, dressing suka hati dan bergaul dengan sesiapa yang aku suka, aku dah cukup gembira. Freedom. Kebebasan dalam hidup tanpa perlu fikirkan pandangan orang lain terhadap aku. Lame gila aku kan? Bukannya aku culture shock atau apa. Cuma itu diri aku yang dulu. Yang aku pernah tinggalkan sebelum masuk Pasir Salak tapi sekarang aku kutip balik. Ceh.


I admit my social life is terrible. I got a dark past and I do wish it will never comes and revealed itself again. I guess, I failed on it. Syaitan menang. Yeayy tepuk tangan ramai-ramai untuk kejayaanmu. Aku kalah dengan diri sendiri sekali lagi. Arghhhhh. Hati, y u no defends me?


I was not shocked bila aku sangat susah untuk ingat apa yang aku belajar. Even when I’m with my friends, aku tak rasa aku gembira sepenuhnya. Aku benci tengok gambar aku dan noticed my fake smile. Puas aku try senyum secantik (baca: perasan cantik) mungkin tapi bila hati kita tak cantik, apapun fizikal kita akan jadi tak cantik.


And love. Banyak sangat dah berbondong bondong entry aku pasal benda ini je. About my feelings. About my happiness. About my tears. About my painful memories. Semuanya berkisar pada benda ini. Y’know what? It sucks. At the end, it just gonna end me up with guilty feelings and hating myself. Tak kemana pun sesuatu perasaan itu kalau kita rasa bersalah mengenainya. Segembira manapun, deep down your heart there’ll be an unpleasant feelings whispered to us to not doing it. But usually I closed my ears from it :’(


And when I asked one of my friends, she said “ Its bcoz you still have iman in your heart. Allah wanna save you from forgetting Him “


Gedebuuuummmmmmm!


Aku rindu suasana dulu. Kawan-kawan yang membantu mengingatkan aku tentang Islam. The way I should behave, the way a Muslim should behave. Aku belum jumpa sesiapa kat UM. Tapi inshaAllah I’ll try to find at least one. Please heart, open your door. Please. Spread the love to others too. Please. Please. Please. Please. Please.


I wanna go into Jannah. Please heart, please help me. Help me to love Him back. 

:'(


Aug 21, 2012

For The Sake Of 'Sepupu'ship

Assalamualaikum.


" Aku nie dah sayang kat sepupu sendiri bertahun-tahun lamanya "


Mujurlah aku tak pengsan mendengar ayat tersebut. Kamon, kau bergurau kan? Kan kan kan???? T_T


We've been siblings for eighteen years. Aku sayangkan kau sebagai sepupu yang paling memahami aku and please, never turns it into another way. Can you? Please.



Aug 20, 2012

Salam Eid

Assalamualaikum. Salam Eid :)


Is it true that a girl who talks and laughs a lot will keep their tears and popped it out when no one can see her?


Bagi aku, itu fakta.


Owh this is raya mood! Okay I'm turning my mood upside down again. Huhuhuww.




Tahun ini baju aku plain saja. Bila pakai kaler putih krim plus corak bunga kecik kecik rasa macam suci semacam dan ayu jer. Ekekeke. Padahal sejam kemudian sibuk sental kain sebab dah kotor --'


Raya tahun ini macam biasa, takde apa-apa yang berubah atau istimewa pun. Apatah lagi bila teringat ayah aku tangguhkan operation dia semata-mata sebab taknak satu keluarga beraya kat hospital. Haah tears stremed down my face macam mintak tadah baldi. Ayah, how can I imagine my raya life without you??


Dan tahun ini, macam tahun-tahun sebelumnya aku balik ke Bukit Kapar yang cuma sepelaung dari rumah. Kalau aku jerit panggil atuk pun dia konfem boleh dengar biarpun sipi-sipi akibat masalah pendengaran yang dimiliki warga emas umumnya. Bila aku dok komplen, ayah tembak pakai ayat power.


"Nak sangat balik jauh-jauh, kahwin dengan orang utara sana."


Ayat cliche kan? --'


Perempuan - 18 - Kahwin. Hah itu memang sinonim. Bukannya orang dok kata " Bila nak kahwin nie?" tapi mereka akan kata " Alahai dah anak dara budak nie. Nanti patlimanam tahun lagi maknya boleh angkat menantu yeeeeeeeeee... " ( Disulami sengihan dan volume suara yang tak terkawal sambil usap usap lengan aku )


Tak paham betul.


Ma, seramnya nak amik Medic --'

Aug 19, 2012

Kembali

Assalamualaikum. Hihi.


I don't do blogging for quite a long long loooonngggg time. Huhuhu. Its because there're so many things to consider of rather than sit back and relax while typing my fingers on the tab's keyboard. Haah aku kan takde laptop. Menaiplah dengan apa yang ada.


Besides, I'm putting my blog from into private mode lately. Its just that my last entry is like a promotion for my friends to tease and grinned at me --' Aku bukannya suka pun nak publish cerita itu. I wrote it and I put it in my draft because I never got the guts to publish it. Tapi yeah, untuk mengenang jasa si molek Adillah Farhana yang menemankan aku malam itu. Aku gagahkan jugak untuk publish walaupun hati membentak hebat. 


Today is Eid. But yesterday is 18 August :)


p/s : Merajuk is not my type. I'm using that term for replacing the word 'marah'

Aug 16, 2012

Unprivate

Assalamualaikum.

Aku telah menprivatkan blog aku sendiri selama berminggu minggu dan sepanjang tempoh itu jugak aku tak pernah jenguk sihat idak blog ini. Haah memang malas.

Ikutkan hati nak privatekan sampai mati tapi takpelah. Biarlah cerita yang satu itu terkubur dan aku dah malas nak pandang balik. Kalau ikutkan rasa malu dengan entry sendiri, pencen jelah dari jadi blogger.

Banyak benda berlaku sepanjang berminggu minggu aku menyepikan diri tapi perasaan nak menaip itu tercampak ke laut. Nantilah bila bila aku rajin nak verangan balik aku tulis satu satu. Pastu bila malu aku privatekan balik blog nie. Haah gila.

Hormone progesterone menurun ketika ini. Maka wajiblah emosi terlebih dan curik curik makan megi dalam bilik waktu roommate pegi lecture.