Aug 23, 2012

Please

Assalamualaikum.


Aku pasti aku bukan satu-satunya manusia di muka bumi ini yang pernah merasakan hidup ini meaningless buat sementara waktu. Kadang kadang aku duduk termenung kat tepi katil atau berangan kosong pun aku akan merasakan perasaan itu. Bukannya aku tak tau apa sebab musabab jadi begitu pun. Aku tau je sebenarnya. Tapi yeah, manusia mana nak mengaku perkara pahit walaupun itu satu kebenaran.


Hidup aku tak sempurna, macam semua manusia lain kat dunia ini.


Aku tahu dan aku sedar. Bila aku baca balik post post lama aku kat blog nie, aku sedar satu menda.


How times changed ME.


Aku sedar aku tak macam dulu lagi. And yeah, I spent most of my times now thinking of what I’ve done to myself. How deep the damaged are. How incompatible I am when it comes to good manners and good exemplary of Muslimah.


I’m nothing but just an ordinary human being. Living in this world with no sense of realizing what I was gonna end up with. 


I guess a theory I read somewhere on the internet is true. About being eighteen and we’re trying to fit ourselves with new things. Things we’re never consider of.


Sejak dua menjak aku berada kat UM, aku sangka aku dah cukup semuanya. Aku sangka bila aku dah dapat penuhi kehendak sendiri  yakni shopping tak tentu hala, jalan sana sini, dressing suka hati dan bergaul dengan sesiapa yang aku suka, aku dah cukup gembira. Freedom. Kebebasan dalam hidup tanpa perlu fikirkan pandangan orang lain terhadap aku. Lame gila aku kan? Bukannya aku culture shock atau apa. Cuma itu diri aku yang dulu. Yang aku pernah tinggalkan sebelum masuk Pasir Salak tapi sekarang aku kutip balik. Ceh.


I admit my social life is terrible. I got a dark past and I do wish it will never comes and revealed itself again. I guess, I failed on it. Syaitan menang. Yeayy tepuk tangan ramai-ramai untuk kejayaanmu. Aku kalah dengan diri sendiri sekali lagi. Arghhhhh. Hati, y u no defends me?


I was not shocked bila aku sangat susah untuk ingat apa yang aku belajar. Even when I’m with my friends, aku tak rasa aku gembira sepenuhnya. Aku benci tengok gambar aku dan noticed my fake smile. Puas aku try senyum secantik (baca: perasan cantik) mungkin tapi bila hati kita tak cantik, apapun fizikal kita akan jadi tak cantik.


And love. Banyak sangat dah berbondong bondong entry aku pasal benda ini je. About my feelings. About my happiness. About my tears. About my painful memories. Semuanya berkisar pada benda ini. Y’know what? It sucks. At the end, it just gonna end me up with guilty feelings and hating myself. Tak kemana pun sesuatu perasaan itu kalau kita rasa bersalah mengenainya. Segembira manapun, deep down your heart there’ll be an unpleasant feelings whispered to us to not doing it. But usually I closed my ears from it :’(


And when I asked one of my friends, she said “ Its bcoz you still have iman in your heart. Allah wanna save you from forgetting Him “


Gedebuuuummmmmmm!


Aku rindu suasana dulu. Kawan-kawan yang membantu mengingatkan aku tentang Islam. The way I should behave, the way a Muslim should behave. Aku belum jumpa sesiapa kat UM. Tapi inshaAllah I’ll try to find at least one. Please heart, open your door. Please. Spread the love to others too. Please. Please. Please. Please. Please.


I wanna go into Jannah. Please heart, please help me. Help me to love Him back. 

:'(


No comments: