Oct 25, 2012

Nashrin's Song


As soon as she came to her room after a long fine day, she glanced at her phone. Reaching and laying her head down.

She opened her music player and saw this song. This one song she always heard recently. Bcoz it was written at the back of the letter she received from David couple weeks ago. 

She quickly played it over and over. While wondering how and where her memories gonna lead her to..


Nashrin - Percaya Pada Luka

Benarkah pencarian mimpi ini
Hanyalah dongengan cinta
Dalam pertaruhan

Haruskah pertemuan jiwa ini berakhir
Bersama airmata
Sepi yang menemani jiwa
Saat ku terluka
Bisakah aku mengenal cinta

Aku percaya pada takdir cinta kita
Yang telah terukir di dasar jiwaku
Yang merindu dirimu

Namun ku bertanya padanya
Haruskah ku percaya pada luka
Sebagai tanda kesetiaan cinta
Kasih kita

Sempurnakah lukisan cinta ini
Tanpa corak warna kasih lakaran suciku
Apakah coretan rintihan malam
Hanyalah mainan cintamu


She closed her phone and wiped her tears. She knew she shouldn't but she did.

What If

Anna : What if after five years and I still can't move my feet away from this feeling?

Hanum : Well then, lucky him.

Anna : What if I'm not that lucky when he still doesn't realized my presence in his life?

Hanum : Well then, unlucky him for not having a chance to see your heart.



* * * * * * * * * * 


Anna : He will be far away from Malaysia.

Farah : There will always be a way for faith to take over.

Anna : My love story ain't easy.

Farah : Lets pray for it to be happy at the end.



* * * * * * * * * *


Anna : I'm not worth waiting for. There is someone out there who will be the perfect one for him.

Unknown : Then why you still keep this story?



* * * * * * * * * *


Day by day, Anna never know why her heart remains the same. As it like to be since two years ago. Anna never know how to step forward and kick the pain away because she knew she'll never have the gut to do that. No, its not the matter of bravery or even loyalty. Its the matter of time. And still, Anna doesn't know how to deal with time. One thing that she knew, time will show how future gonna be. How future gonna put her heart into.  How future gonna resembled her long waiting love story. Thou she knew she was not worth for a perfect happy ending. She just want the happy, without the ending part.

She just want him to know how hard she worked just to stand in the same phase as him. To be as good as him. As success as him. 

She just want him to realize her presence. Because she always walk and stay, never leave.

As to fill the five years timeline, she put the dual clock of Kuala Lumpur-Bangalore on her phone's home screen. Just to know how fast time can be. Or how far the distance will be.


Oct 16, 2012

Dinner At Food Village, Kolej Za'ba

Assalamualaikum.


Jadi ceritanya malam semalam aku beserta tiga orang anakku yakni Danial, Syiru dan Dila mengada-ngada nak makan malam di Food Village. Farah kecik pun join sekaki. Disebabkan kira-kira sebulan lepas aku ternampak Food Village ni, terus rasa teringin nak makan situ tapi kolej empat sangat jauh dari kolej 12. Ketar lutut mak woi nak jalan situ. Tapi mujurlah Danial dikurniakan keizinan untuk bawak kereta walaupun secara haaram. Makanya apalagi, pergunakan dia secukupnya. Guna kereta dia sehabis mungkin. Muahahaha.


Rasanya akulah yang bertanggungjawab mengajar mereka
menjadi camwhore..

At eight o clock Danial already in his car, waiting for us. Aku yang kaki siap lambat ni pun turun awal. Makan lah katakan. Then terus pergi kolej empat untuk memuaskan nafsu makan. Sebagai salah seorang warga varsiti UM, aku rasa bangga bebenor adanya Food Village ini. Food Village ni berbeza dengan kebanyakan kafe kolej. Suasana kat sini ala-ala kalau kau pergi Padang Kota kat Penang nu haa. Disebabkan kolej empat ni macam kat ceruk hutan sikit, so suasana kampung tu memang betul-betul terasa. Ada banyak food stall sekeliling dan kat tengah-tengah ada meja untuk makan. Eksklusif woi. Siap ada muzik latar belakang lagi tu. Kalaulah aku pergi sini dengan tunang ke hapa satu hari nanti........


Epic failed Qila. Epic failed. Kau single dan tak available untuk orang pandang pun. Fine.


See? Best kan suasana dia?



Aku nampak genetic inheritance disitu. Mungkinkah kami ini mitosis? Hmm



This blue one is Farah.


Ya meet the cacat Danial.

Hidangan aku malam itu ialah char kuey tiow. Hamekkau nak sangat merasa ala-ala Penang lah katakan. RM5 dan teramat sangat sedap. Berbaloi aku bersiap cantik-cantik dan tinggalkan semua buku-buku aku kesepian dahagakan perhatian. Muahahaha.


Lepas habis makan, Danial bawak pusing satu UM. Aku tetiba mengidam nak tengok Fakulti Perubatan terus suruh dia pusing masuk situ. Hebat tak hebat catalyst aku? Muahahaha lagi.


Jadi dipendekkan cerita disinilah kami.


One day will be. InsyaAllah..

Disebabkan keinginan dan sikap ingin tahu yang tinggi, kami berlima masuk ke dalam fakulti tersebut. Like seriously gelap gila plus haram kot menceroboh masuk. Tapi aku peduli apa. Aku punya sukalah nak masuk lagipun aku ni warga UM jugak cuma tak sah umur mengundi je. Pro Mahasiswa lepas ni tolonglah consider pasal budak Asasi sikit ye?


Lima orang budak jahat ini masuk dan merayap kat sekitar fakulti. Tengah cool jalan tiba-tiba si Danial tarik tangan aku (baca : lengan baju) "Mak mak Danial takut mak.." Kurang hajo punya anak. Kebetulan lorong yang kitorang lalu teramatlah gelap dan sunyi. Memula aku cool je tetiba aku nampak Danial, Farah dgn Syiru dah bukak langkah seribu. Apalagi aku dgn Dila pun joinlah lari. Ketar lutut kot tetiba dorang berdesup lari! Admitlah, cool mana pun kau mesti taknak kena tinggal punya bila semua orang pecut lari..


Di tangga yang maha sunyi lagi sepi.

Lepas puas berlari-lari anak macam orang gila, budak berlima ni turun untuk kembali ke pangkal jalan. Tetiba nampak pakguard jalan kat depan. Aku pandang dorang berempat, masing-masing muka cuak. Then pakguard tu macam syak something tapi aku cecepat bisik kat dorang. Lima saat kemudian, semua lari lintang-pukang ngalahkan kena kejar anjing. Danial terus start enjin kereta then pecut balik kolej. Semput kot!


Nak tau apa yang aku bisik kat dorang?


"Tegakkan badan korang. Jalan cool then pretend kita ni budak fakulti. Kalau dia tanya kau soalan, kau jawab je semua yg kau dah belajar dalam Bio!"


Tapi aku rasa pakguard zaman sekarang tak bodoh. Lagi-lagi pakguard UM.




YOLO. Thanks for reading! :P

Oct 15, 2012

Warm Up

Assalamualaikum. Muehehe.


Datang dah budak sorang ni. Kemain buzy tak ingat dunia lah kengkononnya. Balik rumah dapat lappy sebijik terus click kat dashboard. Muahahaha.


Oh disebabkan terlalu lama yang teramat tuan blog ini menghilangkan diri, lemme introduced maself.


My name is Aqila Syahiena Mohd Noor. Currently studying at Pusat Asasi Sains Universiti Malaya, co-currently playing around like eight years old little Mary. Final exam is just around the corner but still this lazyass stick her eyes to Facebook, Twitter and Blogspot. And YouTube. And WhatssApp. And Line. And sometimes Instagram also can. Muahahaha.


This week have been a crucial week for me. Selasa lepas aku dapat tahu seseorang bakal tinggalkan Malaysia. Selamat dah bantal selimut cadar semua basah sampai bertompok-tompok. Sadis sungguh gayanya. Satu-satunya manusia yang nampak betapa miserable dan meroyannya aku waktu tu cuma Dilla. Dialah the only one yang gagah patah balik dari library ke kolej dan straight naik bilik aku untuk tenangkan kawan dia yang emo tetiba ni. Waktu tu aku tak nampak warna dah. Kabur semuanya dek air mata yang membanjiri pipiku wuwuwu. Ayat Dilla yang sampai sekarang aku pegang - 


"Menangis sampai puas Qila. Menangis untuk lima tahun. Sampai kau rasa kau cukup kuat untuk face semua ni"


Alhamdulillah. Walaupun aku dilanda kesedihan yang maha hebat jebat tapi tetap ada seseorang disisi aku untuk lap air mata dan pas kotak tisu sebab tak larat nak lap lagi dah. Hewhew. Nampak keikhlasan disitu.


Eh jap kenapa aku letak intro emo pulak ni? No no. Nehi nehi. Silly Qila is silly. Ok me stop mumbling now.


Apa-apapun aku tetap gembira untuk dia. Yep, that's what you always want. Takkan aku nak bersedih dengan pilihan yang kau buat kan? Aku tak boleh tamak. Sebagai kawan aku perlu sentiasa sokong kau and you know what? I do. I always do. Aku sentiasa sokong pilihan kau sebab aku tau itu yang akan menggembirakan kau. Walaupun aku menangis jugak dengan berita yang aku dengar, deep down aku tetap gembira untuk kau. You worth it so much you know. 


Hah tengok tu tengok tu Qila buat entry emo lagi! Taknak lah type lagi bencilah kita asal type je emo asal type je emo tak sukalah! Berpaling muka kejap tahan emosi.


Jadi ceritanya minggu depan aku akan berhadapan dengan final exam. Dengan persediaan aku yang baru 30% ni, aku harap aku punya kekuatan untuk log off Facebook dan Twitter sekarang jugak. Malangnya aku insan lemah. Hiburan duniawi sentiasa mengejar daku. Kengkadang bukak buku kejap then letak tab kat sebelah kononnya senang nak carik info tapi aku end up tweet jugak. Tweet aku juga sangat bajet kalau-kalau kena time aku tengah meroyan study.


Biology is killing me. Y U NO love me?

Bored with numbers. I'll prefer Physics more.

Damn Chemistry. Damn you carbon chain.

Alamak MUET dah nak dekat acane ni acane ni??


Infinity bajet. Sumpah aku tinggal kena tendang keluar je dari TL tu.


Dengan study week yang tak berapa nak efisyen plus mood yang tak berapa nak stabil, aku gagahkan diri untuk terus tersenyum dan ketawa. Perasaan ni memang tak boleh nak dilayan sangat melarat jadinya. Tambah-tambah lagi krisis makanan semakin menjadi-jadi di kafe kolej aku. Cacing lah berudu lah lipas lah MAKCIK PAKCIK Y U NO HAVE HYGENE AT ALL???


Terpaksalah aku, Dilla, Syiru, Daniel dan Farah merayau merata-rata UM demi sesuap nasi buat pengalas perut. Oh ya aku lupa nak mention yang aku ada tiga orang anak kat sini. Tadaaaaa


Oldest son is Danial. Second daughter is Syiru (black shawl) and here she is,
 my little baby daughter Dilla. Muahaha.


Too bad they just dont have any dad. My bad -,-


Entry pasal dinner at kolej 4 ni akan disambung kemudian. Waaaayyy too epic! Seriously. Klu : Kami menceroboh masuk secara harammmmmm.


Thank you for reading. Sincerely, Qilafairy. Lol.

Oct 14, 2012

Birthday

Assalamualaikum.


The very the late belated birthday present. But it came from someone so far away and the distance will be further.







How does it feel to know you never have to be alone 
when you get home?

 Five years and I'll be here.