Oct 15, 2012

Warm Up

Assalamualaikum. Muehehe.


Datang dah budak sorang ni. Kemain buzy tak ingat dunia lah kengkononnya. Balik rumah dapat lappy sebijik terus click kat dashboard. Muahahaha.


Oh disebabkan terlalu lama yang teramat tuan blog ini menghilangkan diri, lemme introduced maself.


My name is Aqila Syahiena Mohd Noor. Currently studying at Pusat Asasi Sains Universiti Malaya, co-currently playing around like eight years old little Mary. Final exam is just around the corner but still this lazyass stick her eyes to Facebook, Twitter and Blogspot. And YouTube. And WhatssApp. And Line. And sometimes Instagram also can. Muahahaha.


This week have been a crucial week for me. Selasa lepas aku dapat tahu seseorang bakal tinggalkan Malaysia. Selamat dah bantal selimut cadar semua basah sampai bertompok-tompok. Sadis sungguh gayanya. Satu-satunya manusia yang nampak betapa miserable dan meroyannya aku waktu tu cuma Dilla. Dialah the only one yang gagah patah balik dari library ke kolej dan straight naik bilik aku untuk tenangkan kawan dia yang emo tetiba ni. Waktu tu aku tak nampak warna dah. Kabur semuanya dek air mata yang membanjiri pipiku wuwuwu. Ayat Dilla yang sampai sekarang aku pegang - 


"Menangis sampai puas Qila. Menangis untuk lima tahun. Sampai kau rasa kau cukup kuat untuk face semua ni"


Alhamdulillah. Walaupun aku dilanda kesedihan yang maha hebat jebat tapi tetap ada seseorang disisi aku untuk lap air mata dan pas kotak tisu sebab tak larat nak lap lagi dah. Hewhew. Nampak keikhlasan disitu.


Eh jap kenapa aku letak intro emo pulak ni? No no. Nehi nehi. Silly Qila is silly. Ok me stop mumbling now.


Apa-apapun aku tetap gembira untuk dia. Yep, that's what you always want. Takkan aku nak bersedih dengan pilihan yang kau buat kan? Aku tak boleh tamak. Sebagai kawan aku perlu sentiasa sokong kau and you know what? I do. I always do. Aku sentiasa sokong pilihan kau sebab aku tau itu yang akan menggembirakan kau. Walaupun aku menangis jugak dengan berita yang aku dengar, deep down aku tetap gembira untuk kau. You worth it so much you know. 


Hah tengok tu tengok tu Qila buat entry emo lagi! Taknak lah type lagi bencilah kita asal type je emo asal type je emo tak sukalah! Berpaling muka kejap tahan emosi.


Jadi ceritanya minggu depan aku akan berhadapan dengan final exam. Dengan persediaan aku yang baru 30% ni, aku harap aku punya kekuatan untuk log off Facebook dan Twitter sekarang jugak. Malangnya aku insan lemah. Hiburan duniawi sentiasa mengejar daku. Kengkadang bukak buku kejap then letak tab kat sebelah kononnya senang nak carik info tapi aku end up tweet jugak. Tweet aku juga sangat bajet kalau-kalau kena time aku tengah meroyan study.


Biology is killing me. Y U NO love me?

Bored with numbers. I'll prefer Physics more.

Damn Chemistry. Damn you carbon chain.

Alamak MUET dah nak dekat acane ni acane ni??


Infinity bajet. Sumpah aku tinggal kena tendang keluar je dari TL tu.


Dengan study week yang tak berapa nak efisyen plus mood yang tak berapa nak stabil, aku gagahkan diri untuk terus tersenyum dan ketawa. Perasaan ni memang tak boleh nak dilayan sangat melarat jadinya. Tambah-tambah lagi krisis makanan semakin menjadi-jadi di kafe kolej aku. Cacing lah berudu lah lipas lah MAKCIK PAKCIK Y U NO HAVE HYGENE AT ALL???


Terpaksalah aku, Dilla, Syiru, Daniel dan Farah merayau merata-rata UM demi sesuap nasi buat pengalas perut. Oh ya aku lupa nak mention yang aku ada tiga orang anak kat sini. Tadaaaaa


Oldest son is Danial. Second daughter is Syiru (black shawl) and here she is,
 my little baby daughter Dilla. Muahaha.


Too bad they just dont have any dad. My bad -,-


Entry pasal dinner at kolej 4 ni akan disambung kemudian. Waaaayyy too epic! Seriously. Klu : Kami menceroboh masuk secara harammmmmm.


Thank you for reading. Sincerely, Qilafairy. Lol.

No comments: