Nov 21, 2012

Sem Two of PASUM

Assalamualaikum. Greetings.


So today is the second day of sem two at Yu Em.






Berbekalkan semangat baru yang aku kutip celah rumah, aku pulang ke Yu Em dengan jiwa besar ingin berjaya. Dan semangat baru aku itu terus diuji dengan hari pertama kuliah dimana lectures straight TUJUH JAM wohoi gilo bak angg! Tak pernah punggung aku sekebas semalam. Balik bilik terus tidur macam orang mati. Terbang semua semangat nak buat revision. Lol.


Aku tertidur since lepas asar then maghrib bangun untuk sembahyang. Nasib baik Hanum kejut kalau tak mesti kena azab aku kat neraka nanti nauzubillah. Lepas maghrib aku sambung tidur balik. Pukul sembilan terjaga sebab lapar. Merengek kat Hanum sebab lapar. Aku bersyukur punyai roomate macam Hanum. Sanggup dia suapkan aku makan while me rolling in the blanket tehee =P Nampak tak nampak penatnya macam mana. Mungkin kau tak rasa tapi kalau kau dah hidup satu semester kat Pasum, kau akan faham betapa brutalnya jadual belajar kat sini. Serius!


Jadi ceritanya subuh tadi aku bangun dengan perasaan berbunga-bunga. As fresh as ever! Lol hampir sepuluh jam aku tidur kalau tak fresh jugak aku tak tau nak cakap apa dah.


Jadual harini sepatutnya ada taklimat dari KPT. Pasal apa aku tak pasti. Kalau pasal dia nak ajar pengurusan kewangan yang baik, thanks jelah. I gonna get F+ for dat! Spending money is my greatest talent ever. I can tell ya. Dear future salary, beware!


Jadi ceritanya (lagi) aku bersemangat pergi auditorium dengan harapan nak dengar taklimat tu. Bila sampai sana tengok semua orang patah balik. Damn. Taklimat batal. Buat penat iron baju je semalam. Termangu-mangu takde hala tuju, aku, Dilla, Syiru and Farah terus grab teksi pergi Mid Valley. Dalam kepala fikir nak tengok movie je. Geram punya pasal taklimat batal. Hewhew. Alasan je tu Qila alasan. Kalau dah kaki jalan tu kaki jalan jugak. Blehh.


Done with Istanbul Aku Datang. K fine. Now in progress for Bangalore Aku Datang. Hikhuk.


Farah kata dia nak cuba makan Dubu Dubu which is Korean restaurant. Aku dah dua kali makan kat situ. Err not bad lah tapi tekak Jawa aku ni tak boleh terima sangat makanan dia. Setakat makan untuk suka-suka tu okeylah. Tapi kalau spend duit untuk kenyang kat situ memang aku surrender. Boleh sakit kepala dibuatnya. Panas dan pedas, which is not a good combination I can tell ya.


Tapi sudahnya aku pulun jugak Chicken Sondubu Jigae dengan Spice Toppoki. Kalau dah kuat makan tu kuat makan jugak -___-


Chicken Sondubu Jigae



My ayah tell me to focus on this new semester and kurangkan hiburan, but on the second day of sem two I've already watched movie and Mid Valley's. Lol. Imma such a bad ass.


Me and Syiru. Like a total retards.


Dubu Dubu's bimbo


Whatever it is, I enjoyed this sem two! Gonna embraced these few months with sweet memories and precious moments with all my beloved. Although without Bangalore ;')


No comments: