Jan 19, 2013

Air Mata Darah Yang Kembali Masuk Dalam Mata

Assalamualaikum. Salam Januari.


I'm back! The very silly crappy Qila with talkative mouth and loud laugh is here. Finally yabedabeduuuuu! Bum kebabum kebababum bum bum prang prang oh sila bunyikan trompet dan seksofon sekali. Harmonika pun takpe kita layan je okey?





Onyonyonyo comelnya dik tiup trompet sampai kembung pipi
cenggitu! Toksah berangan nak pipi kembung dik akak dah try dah tak comey macam ikan 
kembung je rupanya dik oi!


Couple of weeks I'm being such a depressed, boring, plain, serious and again fake Qila. Yup I'm having some sort of personal problems here and the major part is with my own self huh T___T


Tapi macam ribut jugak. Semua masalah yang datang mesti akan pergi. Ribut hanya singgah dan takkan pernah kekal di sesuatu tempat. Tak percaya? Mana ada taufan Katrina berpusing-pusing kat daerah yang sama je sampai berbulan-bulan? Paling kurang pun beberapa jam je itupun damage yang terhasil tak terkata. Oh begitulah daku beberapa minggu yang lalu. Hati kering umpama bandar yang dilanda ribut taufan dengan gempa bumi 8.7 skala Ritcher dan sampai sekarang aku terfikir mungkin aku patut letakkan nama gempa bumi dalam hati ni sebagai skala Qila. Yelah gempa bumi dalam hati aku kan, bukannya kat hati Ritcher! Tak gitu? So lepas ni boleh tukar nama jadi skala Syifa, skala Syiru, skala Syeranis ke hapa ke kekekeke pandai je aku mention nama-nama orang yang rajin baca blog merepek super emo aku ni kan kekekeke. Camnilah kawan kan suka stalk blog orang tapi tak bagitau pun tskkkkk T___T


Jadi kini aku kembali dengan jiwa yang agak pulih dan bersih. Masalah tetap masalah. Tak semua benda boleh selesai sekelip mata macam petik jari je 'klikkkkk!' gituw kan. Tidak tidak. Masalah aku masih tak selesai dan tak boleh diselesaikan pun sebab benda tu dah berlaku. Tapi tak bermakna masalah tu boleh menimpa aku lagi kan?


So lepas berminggu-minggu emo tak tentu hala sampaikan Hanum keep repeating the same sentences " Qila kau okey ke tak ni? Kenapa kau senyap ni? Ada orang buat kau marah ke? " dan memaksa aku makan nasik at least tiga kali sehari, aku boleh hilangkan hati yang resah gelisah itu. Uh memang tak boleh nak describe betapa awful nya aku ni setiap kali musim emo aku menjelma. Aku akan hilang sense of humor, takkan banyak bercakap macam selalu, tulis blog pun benda-benda parah gaya macam nak bunuh diri, Instagram gambar pelik-pelik, tulis quotes sedih-sedih, tak selera makan, tidur berjam-jam macam mayat, kalau ada orang tak contact tanya khabar pun rasa macam loser gila tahap lifeless dan yang paling obvious, aku akan jadi studyholic. Study sepanjang masa tanpa mengira waktu. 


Sampai mata jadi macam gini haa.






Tu comel lagi tu. Kadang lagi teruk sampai terbentuk warna hitam kat sekeliling eyebags tu wuwuwuwu cemana nak melangkah ke kelas dengan penuh keyakinan gitu? Tskkkkkk.


And the worst part is, aku telah menyebarkan aura negetif kepada manusia sekeliling.


Siapa suka orang yang muram durja kan? Tak siapa suka. Sebab nanti aura muram tu akan berjangkit kepada orang lain. And to Dilla, Syiru and Farah, I'm sorry for being such a bad friend then. I'm neglecting your existence and instead saw only the worst part of myself. Without even realized there are tiny pieces of rainbows in every space.


Aku harap aku takkan mudah down macam kali terakhir aku down ni. Dan kalau aku down balik pun, can someone please comfort me? Macam tak malu kan tapi cuba kalau awak-awak yang tengah baca tu rasa down. Mesti awak pun nak someone comfort awak walaupun dengan sekadar satu phone call kan? Haa if you're down then you'll know how I feel. Thanks Yammy and Syasya for calling me! I love you both so much. You guys made my day then.


Life is not about grab every chances and push aside every single nonsense things. Sebab kadang yang nonsense itulah yang boleh membentuk diri kita hari ini. Life is not about survive for being at the top. The best among all. But to be the best in every single aspects, and brings everyone towards it. Berjaya bersama. Senang bersama. Susah pun bersama. Dan kalau gagal pun, cuba untuk bangkit bersama.


I'm having my midsem exam next week. Dah ikat bendera Jepon kat dahi ni macam kamikaze gitu gayanya. And I've started to sleep at the floor so that I wouldn't exceed my sleep hour kekekekeke eleh Qila padahal kalau habis exam tu tido terbongkang macam penyu nak kena sembelih. Buruk bebenor ghupenye!


So kalau ada sesiapa yang masih sudi membaca blog ini, tskkkkk you made me feel appreciated hahaha walaupun sekadar di alam maya namun daku ini wujud juga dimatamu. Ayat Qila tatabahasa tunggang terbalik maaf Cikgu Eriza saya sudah lupa tatabahasa yang saya belajar dulu and tatabahasa memang benda yang paling saya lemah pun cikgu ku sayang tskkkkkk! Kalau pasal mengarang ayat jiwang tu Qila memang champion tapi bila masuk tatabahasa rasa macam nak lari masuk bawah lori menyorok biar tak kena hempap dengan buku Nahu Melayu Terakhir.





Onyonyo cikgu sila jangan marah saya walaupun BM saya A+ masa SPM
tapi kalau takde bahagian tatabahasa mesti saya boleh bagi cikgu A+++++ punya saya janji cikgu
kalau kena ulang balik paper BM saya berusaha lebih lagi ye cikgu ampun cikgu saya sayang cikgu!



So dear fellas, cmon lets pray for us PASUM's students may we wouldn't go astray next week! And to Doktor Asma, please please please make that Integration questions a lil bit easy please please please pweety pleashhhhhhhhhhe??





Tak cukup kiut ke? Kfine.


2 comments:

siti suhana said...

haha sempat masuk pasal tatabahasa , spm semua hehe. tp crta ko memang menarik lah

Syahirah Nadiah MJ said...

Skala syiru? Pun boleh hahaha.