May 24, 2013

Kerja Kita

Assalamualaikum.





Ramai costumer puji uniform baru AEON. Katanya cantik. Ada style. Aku tak boleh nak komen apa. 


Warna pink dah cantik dah. Sekali pakai tudung instant wahahahaha sembilan belas tahun hidup tak pernah sekali pun aku pakai tudung instant! For the first time, I feel weird. Something hard on my forehead and I keep touching it. 


Kali pertama pakai, aku asyik pergi toilet. Tengok dalam cermin, muka bulat semacam. Sibuk betulkan bucu tudung biar tajam sikit. Dua tiga minggu jugak aku nak sesuaikan diri pakai tudung instant ni.


Tapi sekarang aku dah pandai manage tudung tu biar nampak elok. Takdelah macam orang tak reti pakai tudung lagi. Hihihi.





This is my worst nightmare ever. I like putting makeup on my face but not super hot red lipstick -,-


So I bought this colour at Guardian. Not too red, and its matte. I prefer matte type rather than glossy because glossy lipstick will make my mouth looks weird. Macam muncung semacam je bibir aku karang.






And this is my ID card! Jangan bimbang. Muka aku dalam dunia realiti lebih cantik dan manis. Tak percaya? Cubalah---


Gila.


Tapi betul kot. Kekekeke.





And this is my mom's diamond ring.


Aku kerja di tempat yang penuh dengan ragam manusia. Tak salah nak beramah mesra. Tapi kalau agak melampau, aku rimas.


Kalau sampai dua tiga kali carik nak minta nombor, memang aku malas nak senyum lagi dah.


Bukan sombong atau memilih. Tapi cinta dan nafsu -- Ada beza.


Serius ada beza.


Gurau-gurau jugak. Chill lah kan. Aku okey je kalau nak beramah mesra bergelak sakan. Tapi kalau sampai nak tepuk tampar dengan aku, kirim salam ajelah.


Jadi ada akak senior bagi cadangan. Kalau nak kurangkan gangguan -- Pakai cincin emas.


Biarlah orang anggap aku Puan. Asalkan hati aku senang.


Dan alhamdulillah, kurang sikit costumer yang buat perangai. Especially Banglasssss wuwuwuwu sedih beta dalam ramai-ramai manusia Banglasssss jugak yang sudi nak pandang beta wuwuwuwuuu.


Jadi, Puan Aqila disini ye. Hihi!


No comments: