Jul 5, 2013

Off To Ipoh

Assalamualaikum.


I've been asleep for only a few hours and now my eyes were wide awake.


Today is 5 July 2013 and I'm off to Ipoh. Weeeeee!


Disebabkan aku dapat notis tawaran lambat, aku cuma ada dua hari untuk uruskan semua urusan kemasukan. Macam zombie. Balik rumah tak sempat kemas barang dah terjelepuk atas katil. Bukak mata tengok kepala dah nak cium penyapu (baru beli).


Kalau dulu sebelum masuk PASUM aku excited, hari ini aku berdebor. 


Sebab aku sebenarnya masih belum habis tarik nafas lepas dapat tau aku bakal sambung degree dalam masa terdekat nih. MBBS. Ah nak sebut pun rasa macam awkward-malu je. Tak synchronized dengan lidah lagi.


Kena warm up dulu. Eheh.


They always said medical field is a tough route. Lifeless. Nerd. Geek. Overwhelming stress everywhere. Cramming whining and memorizing. On top of it -- Eyebags. Ahahaha.


Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit. Kalau lima enam kali telinga aku disaji dengan tanggapan sebegini -- Tipulah tak terkesan.


Tapi aku pegang satu perkara. Everything will be okay. Everything will be just fine. Its just the matter of time.  First thing is always the hardest. But eventually it'll become part of our routines and we'll get used to it.


Seram sejuk nak lakar jalan dalam haluan ini. Tapi aih. Kalau ikutkan rasa negetif -- Duduk rumah kunci pintu gulung dalam selimut. Jangan berangan nak berjaya kalau tak mau berkorban. 


And I've promised myself to grow up. Gracefully. Kekekeke.


Sebab tadi baru lepas dikritik oleh Sukri " Kau ni ada education, tapi takde knowledge! " Pehh berasap rasa macam kena tusuk dengan lembing! Aku memang tak menahan dengan mulut budak nih tapi sebenarnya apa yg dia cakap itu betul. Aku nekad nak overcome kelemahan aku yg paling ketara -- Clumsy. 


Sebab kalau aku encounter apa-apa buat kali pertama, aku memang kalut. Lepas warm up dua tiga hari baru boleh boost up confidence level sampai 200%. Aku tau aku tak comel walaupun orang selalu cakap clumsy is cute clumsy is adorable. Hahaha voila that Qila, voila that well!


Lagipun kita semua akan dewasa -- Bersama masa dan juga usia :)


So lets just keep calm and sit back, have some ice cream, smiling and rock on our MBBS years!


May Allah bless each and everyone of us. Study lillahi taala!


Senyum.


:)

2 comments:

assyifa sabri said...

welcome to perak my dear :) hihi..

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/