Nov 10, 2013

Saturday

Macam yang ramai sedia maklum - Aku agak anti sosial dan socially awkward sejak masuk zaman degree kat Ipoh ni. Heh.


Nak bercakap depan orang ramai takde hal.
Nak aktif group discussion takde hal.
Nak hangout pun insyaAllah kalau kena dengan waktu dan tempat, takde hal.


Tapi bila takde apa-apa untuk dibuat, aku prefer duduk rumah. Enjoy my life with my own way. Hadap buku-buku. Basuh-sidai-lipat-susun baju. Kemas bilik.


Kalau bosan, bukak 9Gag.
Nak rileks sikit, tengok Top Chef dan Law And Order SVU (aku obsessed gila dengan dua series ni).


Bukak DIY videos pastu tiru. Buat origami.
Pastu kalau penat, tidur.


What a life, Qilot. Hahaha.


Don't get me wrong. I ain't hate going anywhere out of my house (at Ipoh). Its just I came here to study therefore I shall purified my intention and focus on the main purpose I came here. I've done several mistakes at UM back then, and I know well the consequences of being socially active, going out here and there and eventually waste a big portion of my money on some clothes or fast food.


I really learn things from the hard way =(


So when I stepped myself here, I'm hoping for a better management of me. Aku keluar untuk merasa semua landmark yang ada kat Ipoh. Sekadar pergi sekali untuk merasa cukup dan "Oh dah, aku dah pegi dah." Heh heh. Apart from that, lemme just stay here at the inside and get some books to read. Sumpah kau noob Qila, sumpah.


Hahaha.
Serious. Kalau niat nak amik medic tapi selalu malas baca buku, sila bersedia nak repeat paper final exam nanti. Kalau repeat paper pun fail, sila bersedia nak repeat the whole year. Ini serious.


Oh and by the way, malam ni aku dan housemates yang sama anti sosial keluar pergi Kinta Riverfront makan burger besor :)

No comments: